Säännöt ja ohjeet

Hyvä tietää ja varsinkin muistaa...Joten, koska kaikki eivät välttämättä tiedä tarkkaan roolipelaamisen sääntöjä, ajattelin laittaa tänne muutaman olennaisimman.

1. Kukaan ei ole voittamaton; jokaisen pystyy voittamaan.

2. Suuret autohitit ovat kiellettyjä. Et saa päättää mitä toisen hahmolle tapahtuu pelissä.
esim. Hahmo X hyökkäsi hahmo Y:n kimppuun ja lävisti tuon miekallaan. Ei näin!
vaan näin: Hahmo X hyökkäsi Hahmo Y:n kimppuun ja yritti lävistää tuon miekallaan.
Pienet autohitit ovat sallittuja, esim. hahmosi työntää vastapelaajan hahmon pois tippuvan kiven alta. Myös sovitut autohitit ovat sallittuja, esim. jos olette sopineet, että hahmonne tippuvat koskeen ja toisen hahmo pelastaa toisen, niin silloin pelastaja totta kai saa hittailla vuoroissaan. Mikäli et ole varma, saatko jotain pelissä tehdä, kysy vastapelaajalta ensin yksärillä, olisiko se hänen mielestään okei, ennen kuin teet sen.

3. Odota, että vastapelaajasi kirjoittaa ennen kuin pistät uuden kommenttisi, näin kaikilla tulee olemaan mukavaa pelatessa.

4. TNFssä ei ole pelirajoituksia, saat pelata hahmollasi niin montaa peliä kuin haluat.

5. Toisen hahmolla pelaaminen on ehdottomasti kielletty, ellet ole saanut siihen lupaa.

6. Koska tällä tarinalla on vakituinen aikakausi mille se sijoittuu, niin emmehän vedä mitään nykyajan härpäkkeitä tai keksintöjä. Jotkin hieman nykyaikaisemmat keksinnöt saatetaan hyväksyä. Jos kuitenkaan et ole varma jostain, kysy ylläpidolta.

7. Vastauksia kirjoittaessa tulisi noudattaa näitä ohjeita:

Viestit kirjoitetaan yksikön kolmannessa persoonassa, imperfektissä. ”Hän kertoi”

Tapahtumat

Kirjoitetaan normaaliin tapaan, esim.
Eräänä kauniina päivänä Lucia käveli pitkin kylän tietä, kohti kaivoa.

Ajattelu

Kirjoitetaan kursivoituna, mutta ei ole pakko jos käyttää ' - merkkiä.
esim. 'onpa kaunis päivä tänään' hän ajatteli.
Tai naamioit hahmosi ajattelun tekstiin.
esim. Hänen mielestään tänään oli erittäin kaunis ilma.

Puhuminen

Puheenvuorot pistetään sitaattien/lainausmerkkien (") väliin.
Esim. "Hei mitä kuuluu?" Hän kysyi ystävältään.
Näin kanssapelaaja tietää, mitä hänen hahmonsa pitäisi kuulla.

Pelin ulkopuolinen keskustelu

Tunnetaan myös nimellä Offgame- viesti. Nämä viestit pistetään vapaavalintaisten merkkien väliin joko ennen tai jälkeen peliviestin.
Esim. // Haluukko sä pelata vielä pitkään, mulle meinaan on ihan sama //

8. Pidetään hyvät tavat yllä, eli ei kiroilla, haukuta taikka pilata toisten peliä. Näin annat hyvä kuvan itsestäsi ja kaikilla tulee olemaan kivaa. Mutta jos kyseisiä rikkeitä ilmestyy, kommentti poistetaan välittömästi ja luvassa jäähyä.


Tunnuksista ja hahmoista

Jotta vältettäisiin turhaan ylimääräisiä tunnuksia foorumilla, tee yksi tunnus jolla pelaat monella hahmolla. Eli ei tarvitse tehdä jokaiselle hahmolle omaa tunnusta, vaan yhdellä tunnuksella pärjää hyvin. Muista myös rekisteröityä foorumille samalla nimimerkillä, jolla kirjoitit liittymisvieraskirjaan. Näin ylläpito tunnistaa sen, kuka on pyrkimässä mukaan. Nimimerkkiä voi aina vaihtaa käyttäjätiedot –osiosta foorumilla.
Ei ole hahmorajoituksia, yhdellä käyttäjällä voi olla niin paljon hahmoja kuin haluaa, mutta uudet hahmot pitää ensin hyväksyttää. Kuitenkaan emme hyväksy heti kauheaa määrää uusia hahmoja uudelta pelaajalta. Foorumilla pitää pelatakin, eikä vain tunkea hahmoja sinne. Ensimmäinen hahmoesittely yleensä päästetään läpi, mutta seuraaviin hahmoesittelyihin sinun pitää todella panostaa. Myöskään liittyjältä ei oteta uusia hahmoja, ellei pelaaminen näytä sujuvan (ei pelaa ollenkaan tai vastaukset liian lyhyitä).


Hahmoesittelyistä
Hahmoesittelyn tekeminen on helppoa, eikö? No, jostain syystä se ei tunnu kaikille olevan. Tässä nyt muutama ohje, kuinka teet kelpuutettavan hahmoesittelyn.

Perustiedot
Muista mainita hahmoesittelyssä perustiedot. Nimi, sukupuoli, ikä, rotu, puolue, ulkonäkö, luonne, menneisyys. Nuo asiat on parasta miettiä kunnolla ja pitkään.
Ulkonäkö pitää mainita erittäin tarkkaan, ellei ole kuvaa. Mitä parempi kuvailu, sitä paremman kuvan kanssapelaajatkin saavat hahmostasi.
Luonnetta kuvaillessa kannattaa käyttää mielikuvitustaan ja kuvitella miten hahmo eri tilanteissa reagoisi, miten hän reagoi eri rotujen suhteen jne. Ei riitä pelkästään "iloinen ja leikkisä" tai "vihainen ja kärttyisä". Hieman enemmän kuvailua, kiitos.
Menneisyys kuuluu samaan sarjaan luonnekuvailun kanssa. Menneisyydestä kannattaa kertoa mahdollisimman paljon. Lyhyet "eli normaalin perhe-elämän ja lähti sitten omilleen, nykyään kulkee yksin"- esittelyt ovat tylsiä, eivätkä kovin luovia. Roolipelaajalla pitäisi olla sen verran mielikuvitusta että osaisi kertoa edes jotain hahmonsa menneisyydestä.

Loogisuus
Loogisuus hahmoesittelyissä on erittäin suotavaa. Epäloogiset ja yli ymmärryksen käyvät hahmoesittelyt eivät varmana pääse läpi. Esim. normaali koira muuttuu ihmiseksi tuosta vain. Miten se on mahdollista? Ei mitenkään. Mutta jos koiralla on jokin taikaesine tai koira on ollut velhon tai muut taikuutta osaavan henkilön kanssa tekemisissä ja sitä kautta oppinut muuttamaan muotoaan, se on hyväksyttävää, vaikka siltikin menee yli ymmärryksen.. mutta hei, eletäänhän TNF:ssä fantasiamaailmassa.

Pelinäyte
Pelinäyte ei ole TNF:ssä pakollinen, mutta antaa plussaa. Paras pelinäyte tietenkin olisi pelinäyte, joka koskee hahmoa, jolla olet liittymässä.

Hahmoesittelyn pituus
Mitä pidempi, sen parempi, niinhän? Toisinaan myös lyhyempi, mutta kattava esittely riittää. Hahmoesittelyn ei tarvitse olla romaani, mutta sen täytyy sisältää kaikki tarvittavat tiedot ja sen pitää olla täydentävä. Vähän kun mielikuvitustaan käyttää niin saa helposti jopa A4:sen kokoisen paperin täyteen tekstiä. Vähimmäispituus on kuitenkin noin kaksikymmentä virkettä per kohta (luonne, menneisyys, ulkonäkö)!

Kohtuus kaikessa
Hahmoesittely kannattaa tehdä kohtuuden rajoissa. Hahmo ei voi olla voittamaton, täysin kuolematon tai muuten vain ylitsevuotavan vahva, varsinkaan ilman mitään erityistä syytä. Myöskään hahmo ei voi olla monen ammatin taitaja, ellei sitä ikääkin ole kertynyt.. ei kukaan 20-vuotiaskaan nykypäivänä osaa viittä eri ammattia siltä seisomalta täydellisesti. Eikä nuori velhonalku ole mestari syntyessään, kyllähän hänenkin täytyy kouluttautua ja oppia hallitsemaan voimiaan.

Muutama kielto ja täsmennys

"Mikä taruolento voisin olla? mitä taruolentoja on olemassa? voinko olla mikä tahansa taruolento?"

Voit pelata millä tahansa taruolennolla, kunhan se vain sopii keskiajan kulisseihin. Rotu saa olla myös oma keksimäsi. Kuitenkin, tässä muutama rajoite hahmojen suhteen:

Kielletyt rodut
- Dinosaurukset (nämähän eivät ole taruolentoja. Dinosaurusta muistuttavat taruolentolajit hyväksytään tietyissä määrin.)
- Jumalat
- Itse keksityt rodut, jotka ovat täysin voittamattomia ja ylitsevuotavan vahvoja.
- Saatana /Lucifer /perkele /muu "superpaha".
- Robotit ja muut "tulevaisuuden" örrimörriäiset.
- Zombit (elävätkuolleet hyväksytään jossain määrin)
- Avaruusoliot (tietyissä rajoissa voidaan tehdä poikkeuksia. Kuitenkin, planeetalta toiselle matkaaminen vaatisi jonkinlaista teknologiaa, mitä emme halua sekoittaa keskiaikafantasiaan)

Kaikki muut ovat sallittuja, mutta ylläpidolla on oikeus pyytää pelaajia muuttamaan tai määrittelemään uudestaan hahmojen taitoja tai rotuja, mikäli tarve tulee. Saat myös tuoda tietyistä tarinoista peräisin olevia rotuja, kunhan mainitset niiden alkuperän ja et tuo liikaa sen tarinan/kirjan/sarjan/elokuvan kulttuuria hahmosi mukana TNFään.

”Miten määrittelen jonkin rodun hahmon? Mitä taitoja tuolla voi olla? Voinko itse keksiä jo olemassa olevalle rodulle uusia taitoja tai poistaa joitakin?”

Saat aivan itse päättää, mitä hahmosi osaa ja mitä ei, rodusta riippumatta. Jotkin rotuominaisuudet ovat enemmän tai vähemmän pakollisia. Näihin kuuluu esimerkiksi vampyyrien heikkoudet pyhille esineille ja palaminen auringossa. Tai demonien heikkous pyhille esineille.
Mikäli olet tekemässä eläimeksi laskettavan hahmon, kuten esimerkiksi yksisarvisen, saat itse päättää osaako tuo puhua vai ei. Yleensä nämä eläimiksi/ratsuiksi/lemmikeiksi laskettavat taruolentorodut ovat myös käytökseltään eläimellisiä, mutta poikkeuksia löytyy. Kuten esimerkiksi lähes aina pelattavat lohikäärmehahmot osaavat kommunikoida puhuen, kun taas ”ei pelaajan hahmot” (NPC) ovat käytökseltään petomaisia ja arvaamattomia.


Kielletyt tittelit
- Prinssi/prinsessa
- Kuningas/kuningatar/Monarkki
Nämä tittelit eivät ole sallittuja, ellei ole saanut erikoislupaa! Piste.

Muita titteleitä saa käyttää vapaasti, erikoistitteleitä lukuun ottamatta (kuten esimerkiksi eliittikenraali – tittelit tai mikä tahansa titteli, johon liittyy sana kuninkaan, esim. kuninkaanvelho). Ylläpito toisinaan etsii tiettyihin titteleihin tai paikkoihin hahmoja. Mikäli kiinnostut jostain, ota yhteyttä ylläpitoon joko yksityisviestillä foorumin kautta tai sähköpostilla (Aksutar).

Kiellettyjä ovat myös...
- Valmiit hahmot. Eli kaikki elokuvien, sarjojen ja kirjojen hahmot ovat kiellettyjä. Sen verran pitää olla luovuutta, että osaa luoda oman hahmon.
- Suorat kopiot valmiista hahmoista. Eli et voi ottaa elokuvasta/sarjasta/kirjasta hahmoa ja muuttaa tuolle vain nimeä ja vähän luonnetta.Kun olet lukenut Pelinjuonen, Pikkufaktat ja Ohjeet pelaamiseen osiot, olet valmis liittymään TNFään. Jos kuitenkin haluat tutustua paremmin Cryptiin ennen liittymistäsi, voit siirtyä lukemaan tarkempia tietoja Maailmasta – osioon.


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013 - Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta