Pikkufaktat

Omalta osaltaan tärkeät...
Historiaa


Crypt oli alun perin haltioiden maata. Ihmiset tulivat uudisasukkaina mantereelle. Aluksi haltiat hyväksyivät ihmiset omaan joukkoonsa, kunnes ihmiset alkoivat käydä koppaviksi ja ahneiksi, laajentaen omaa aluettaan koko ajan. Lopulta haltiat antoivat ihmisille kaksi vaihtoehtoa: joko ihmiset tyytyisivät nykyiseen alueeseensa tai syttyisi sota..

No, kuten arvata saattaa, ihmiset valitsivat sodan ja voittivat sen, kiitos ylivoiman. Ensimmäisen taistelun jälkeen haltiat "katosivat". He siirtyivät asumaan metsään, salaiseen piilopaikkaansa ja ovat sieltä käsin koettaneet saada Cryptiä takaisin haltuunsa. Vuosikymmenet kuluivat ja ihmiset laajensivat entisestään. Haltioista ei muutamaan vuosikymmeneen kuulunut mitään, kunnes nämä ilmestyivät jälleen maisemiin, ilmaisten hyvin selvästi tavoitteensa: ihmiset piti saada pois Cryptistä!Missä nyt mennään


Ihmisten ja haltioiden välillä on nyt käyty kaksi suurta sotaa, jotka kulkevat nimillä Tannersodat. Ensimmäinen yhteenotto päättyi haltioiden häviöön, mutta viimeisimmän myötä haltiat ottivat jälleen vallan Cryptistä, musertavan voittonsa johdosta tantereilla. Haltiat laajensivat alueitaan pystyttämällä kaupungin aroille, metsässä yhä piilossa olevan kylän lisäksi.

Kuultuaan ihmisten häviöstä ja vallan vaihtumisesta, päättivät kääpiöt puuttua sotaan, ottaen puolensa ihmisten riveissä. Tällä hetkellä sota on rauhoittunut, mutta velloo yhä pitkin Cryptiä. Tannersotaa ei ole käynnissä, mutta haltiat tekevät kaikkensa, jotta sota saataisiin vietyä heidän toivomaansa loppuun: ihmisten häätämiseen Cryptistä.Mainitsemisen arvoista


Lajien kirjo

Koska TNFssä ei ole määritelty mitään tiettyjä rajoja eri lajeille, saavat pelaajat yleensä venyttää rajoja kaikkien uskomusten mukaan. Esimerkiksi, koska on olemassa niin monia vampyyriuskomuksia, on päätetty että Cryptissä on myös erirotuisia vampyyreja, mutta perusrotu on se normaali: sivistynyt, inhimillinen käytös, arka pyhille esineille, asioille ja paikoille, sekä auringolle. Osa vampyyreista on myös täysin petomaisia saalistajia, jotka käyttäytyvät kuin eläimet.

Tämä sama pätee myös muihinkin lajeihin, aina haltioista lohikäärmeisiin, jopa tavallisiin eläimiin. Kuitenkin, tiettyjen rajojen ylittyessä ylläpito ottaa oikeuden pyytää pelaajaa muokkaamaan hahmonsa ominaisuuksia, mikäli tarve.


Lohikäärmeet

Lohikäärmeet ovat ainoa taruolentolaji, jota ei automaattisesti lasketa haltioiden liittolaisiksi. Liskot tekivät vuosisatoja sitten selväksi, etteivät halua ottaa puolia tässä sodassa, vaan pysyisivät mieluummin puolueettomina, lukuun ottamatta yksittäistapauksia.

Lohikäärmeet ovat suurimmaksi osaksi asettuneet Mor -vuorten rinteille, jossa heidän kolme vanhintakin pitää majaansa. Kolme vanhinta on lohikäärmeistä suurimpia, vanhimpia ja kunnioitetuimpia. Kolmikko ei kuitenkaan myönnä itseään lohikäärmeiden johtajiksi, enemmänkin kaitsijoiksi, suojelijoiksi.


Lohikäärmehahmoista

Nyt kun on kolme vanhinta olemassa, lohikäärmehahmojen luomiseen tuli yksi rajoite: Lohikäärmeesi ikä täytyy olla väliltä 0- 7 000 vuotta. Hahmo ei saa olla vanhempi.


Ympäristö

Tarkemmat aluekuvailut foorumin puolella, mutta mainittakoon täällä hieman. Crypt on suuri manner. Cryptiä ympäröi meri, jonka toisella puolella jossain kaukana on muita valtakuntia. Yhden valtakunnan (Sepulchre) kanssa Crypt on ollut enemmänkin tekemisissä. Sepulchrea hallitsee leskikuningatar, jolla on yksi poika.


Ilmasto

Cryptin ilmasto on hieman lämpimämpi kuin Suomessa, mutta silti löytyy kaikki neljä vuodenaikaa, paitsi talvi on hieman Suomen talvea lyhyempi.


Vuodenaika

Cryptissä eletään samaa vuodenaikaa mikä on oikeasti menossa, mutta mikäli on aivan pakko pelata talvella kesään sijoittuva peli, sekin on hyväksyttyä. Kuitenkin ns. "randomit" pelit, joilla ei ole mitään tiettyä/tarpeellista vuodenaikaa vaadittuna, pelataan nykyisessä vuodenajassa (eli jos Suomessa on talvi, Cryptissä on talvi, jne).


Valuutta

Cryptissä käytetään valuuttana kulta-, hopea- ja pronssikolikoita. Myös erilaiset jalokivet sun muut helyt ja timantit käyvät maksuvälineenä, riippuen tietenkin itse kauppiaasta.

Jo hopeakolikko on paljon työttömälle. Kultarahat ovat yleisempi näky aateliston ja ylimystöjen hyppysissä. Koska valuuttasuhdannetta on kyselty:


100 pronssikolikkoa = 1 hopea

100 hopeakolikkoa = 1 kulta


”Mitä jokin maksaa?”

Se riippuu täysin myyjästä, tuotteesta ja valtakunnan tilanteesta. Esimerkiksi kohtuullisen hyvä, peruskoulutettu hevonen voi hyvinkin maksaa kymmenen kultakolikkoa.


K-18 ja kiroilu?

TNF:ssä hyväksytään K-18 tekstit, mikäli tekstin alussa on varoitus "(K-18)". K-18 materiaali hyväksytään vain ropetuksissa, runoissa ja tarinoissa, ei keskustelun puolella. Myös kiroilu on hyväksyttyä, mikäli se esiintyy pelin, runon tai tarinan yhteydessä, mutta otetaan huomioon että keskiajalla ei kiroiltu samaan tapaan kuin nykyään.
Haltioista


Haltioiden kaupunki

Kaupunki sijaitsee aroilla, jonne se rakennettiin toisen tannersodan päätyttyä haltioiden voittoon.


Haltioiden piilopaikka

Haltioiden piilopaikka on kylä metsässä. Kylään ei voi löytää, ellei tiedä mitä etsii. Kylää verhoaa suojaava illuusio, joka kätkee kylän metsämäiseen harhaan, kun tietämättömät sitä yrittävät etsiä. Tästä johtuen ihmiset eivät ole löytäneet kylään.


Haltioiden taidot

Jokainen haltia osaa puhua telepaattisesti. Tämä ei siis ole mikään erikoiskyky. Haltioilla on myös oma kieli, toisinsanottuna haltiat ovat kaksikielistä kansaa. Kun haltia puhuu haltiakieltä pelissä, se merkataan näin:
"Kun haltia puhuu haltiakieltä pelissä, se merkataan näin" Aksu sanoi haltiakielellä. Elikkä kursivoidusti heittomerkkien sisään ja lisäksi maininta siitä, että hahmo puhui haltiakieltä. Telepaattisessa keskustelussa sama idea, mutta perään lisätään: Aksu sanoi telepaattisesti.


Haltioiden nimistä

Haltioille mielellään haltioiden nimiä. Nimiä voitte etsiä esimerkiksi täältä:

Arwen-undomiel.com

Olisi myös mukavaa, jos hahmoesittelyssä mainittaisiin nimen suomennos, jos sellainen löytyy.


Uskonnot

Haltiat uskovat äitimaahan ja luonnon henkiin. Luonto on pyhä ja elämää kunnioitetaan. Kuitenkin, mikäli haluat luoda oman uskonnon haltiahamollesi, sekin onnistuu.


Säädyt

Haltioiden säädyt korkea-arvoisimmasta alkaen (näitä ennen on tietysti kuningas):

Yläluokka (vert. aatelisto)

Keskiluokka (vert. papisto & porvarit)

Tavallinen kansaIhmisistä


Ihmisten kaupunki

Ihmisten kaupunki kuuluu ihmisille. Se on eittämättä suurin kaupunki koko Cryptissä. Ihmisille kuitenkin kuuluu valtavasti pienempiä kyliä pitkin Cryptin mannerta, suurin ja mainitsemisen arvoinen näistä on Nahor.


Nimet

Ihmisten nimet ovat vapaasti valittavia. Mielellään pysytellään länsimaisissa nimissä, mutta itämaisia nimiä ei kielletä. Mikäli nimen keksiminen ei luonnistu, apua voit hakea näiltä sivuilta:

Behind the Name

Uskonnot

Ihmisten yleisin uskonto on kristinusko, mutta poikkeuksia löytyy. Saa myös tehdä oman uskonnon hahmollensa, jos se on tarpeen.

Mikään uskonto ei ole kielletty, kunhan se vain sopii keskiaikaan.


Säädyt

Ihmisten säädyt korkea-arvoisimmasta alkaen (näitä ennen on tietysti kuningas):

Aatelisto

Papisto

Porvarit

Talonpojat/tavallinen kansaOmat armeijat/kultit/ryhmät/laumat

Koska täällä on jo muutama joilla on/meinaa olla oma lauma/ryhmä/kultti tai armeija omalla hahmollaan, tehdään selväksi tämä:


Ryhmien pitää olla kohtuullisen kokoisia. Pelin juonena on yhä haltiat vastaan ihmiset, joten emme halua mukaan kolmatta suurta osapuolta, joka voisi käydä tätä asetelmaa rikkomaan. Mikäli siis hahmosi ryhmä meinaa olla puolueeton, tulisi ryhmän olla kohtuullisen pienehkö. Ryhmiä, jotka ovat aggressiivisia ihmisiä ja haltioita kohtaan, säännöt ovat hieman tiukemmat kuin neutraalien, omaan rauhaansa vetäytyvien ryhmien suhteen. Toiveena – vaatimuksena – olisikin, että vihamieliset ryhmät eivät ylittäisi lukumäärältään kuudenkymmenen henkilön rajaa, oli kyseessä sitten pelaajien hahmot tai NPC.


Mikäli hahmosi ryhmä taas toimii jommankumman kuninkaan nimissä, ovat säännöt hieman löyhemmät. Koska ryhmä selvästi on puolueellinen, ei tuon tulisi sekoittaa pelin alkuperäistä juonta.


Mikäli välttämättä haluaa enemmän joukkoja, asiasta voidaan neuvotella. Toisinsanottuna pistä sähköpostia tai yksityisviestiä ylläpidolle (Aksutar) ja perustele, miksi juuri sinun hahmosi tarvitsisi enemmän joukkoja ja mihin tarkoitukseen.Mistä hahmosi voi olla?

Mikäli haluat että hahmosi on joistain muualta kuin Cryptistä, voit sanoa että hahmosi on "toisesta valtakunnasta" tai "toisesta maasta". Ei mitään tiettyjä maita (Englanti, Suomi, Japani jne). Voit myös mainita että hahmosi on "pohjoisesta"/"pohjolasta", "etelästä", "idästä" tai "lännestä", mikäli haluat antaa hieman suuntaa siitä mistä päin maailmaa hahmosi on. Esim. "idästä" tulevat hahmot voivat muistuttaa japanilaisia tavoiltaan, ulkonäöltään ja nimeltään.


Hahmo voi myös tulla Sepulchresta, vierusvaltakunnasta.


Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: hahmosi ei voi olla kotoisin oikeista maista. Crypt sijaitsee täysin toisessa ulottuvuudessa, kuin meidän maailmamme.


Mikäli hahmo on Cryptissä syntynyt, voit mainita hänen kotikyläkseen jonkun jo olemassa olevista kylistä tai jonkun kolmesta pääkaupungista: Ihmisten kaupunki, Haltioiden kaupunki, Kääpiöiden kaupunki. Hahmosi voi olla myös kotoisin Haltioiden piilopaikasta, joka sijaitsee metsässä. Kaikki pelattavat alueet ovat näkyvillä foorumin puolella.
Hahmosi voi olla myös nimettömästä kylästä Cryptistä, mutta mikäli hahmosi on "omasta kylästä", et valitettavasti voi nimetä tätä kylää. "omat kylät" pysyvät nimettöminä ja pieninä. Mutta, mikäli hahmosi on Cryptin rajojen ulkopuolelta, voit nimetä kylän miten itse haluat. Kunhan kyseinen kylä ei kuulu itse Cryptin mantereelle.


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013
- Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta