Pelin juoni

Lyhyesti...Idean voisi tiivistää sanoihin ”haltiat & taruolennot vastaan ihmiset”, mutta lienee kuitenkin paikallaan hieman selvittää valtakunnan tilannetta ja historiaa, jotta ymmärtää tilanteen paremmin.


Crypt oli alun perin haltioiden maata. Ihmiset tulivat uudisasukkaina mantereelle. Aluksi haltiat hyväksyivät ihmiset omaan joukkoonsa, kunnes ihmiset alkoivat käydä koppaviksi ja ahneiksi, laajentaen omaa aluettaan koko ajan. Lopulta haltiat antoivat ihmisille kaksi vaihtoehtoa: joko ihmiset tyytyisivät nykyiseen alueeseensa tai syttyisi sota..
No, kuten arvata saattaa, ihmiset valitsivat sodan ja voittivat sen, kiitos ylivoiman. Ensimmäisen taistelun jälkeen haltiat "katosivat". He siirtyivät asumaan metsään, salaiseen piilopaikkaansa ja ovat sieltä käsin koettaneet saada Cryptiä takaisin haltuunsa.
Vuosikymmenet kuluivat ja ihmiset laajensivat entisestään. Haltioista ei muutamiin vuosiin kuulunut mitään, kunnes nämä ilmestyivät jälleen maisemiin, ilmaisten hyvin selvästi tavoitteensa: ihmiset piti saada pois Cryptistä! Nykyään ihmisten ja haltioiden välit ovat niin tulehtuneet, että rauhasta on turha edes neuvotella.
Yhdeksäs aikakausi päättyi toiseen valtavaan sotaan (tunnetaan myös nimellä toinen tannersota) ihmisten ja haltioiden välillä. Voiton veivät tällä kertaa haltiat, jotka alkoivat heti toimiin saadakseen takaisin hallitsevan asemansa tämän valtakunnan ykkösrotuna. Ihmisille ei enää armoa annettaisi, noiden pitäisi poistua Cryptistä.
Ihmiset eivät kuitenkaan seisseet yksin enää. Kääpiöt, ikivanha rotu pohjoisesta, päättivät vihdoin ja viimein kunnioittaa vanhaa liittoa ihmisten ja kääpiöiden välillä. Ihmisten vanhat liittolaiset astuivat nyt mukaan sotaan, vaikeuttaen haltioiden suunnitelmia jälleen.


Ihmisten tämänhetkinen kuningas:
Henry Scarlington (Pelaaja Aksutar)

Haltioiden tämänhetkinen kuningas:
Aran Cúthalion (Pelaaja Aksutar)

Kääpiöiden tämänhetkinen kuningas:
Ikolok Tornhelm (Pelaaja Mohnake)

Suurin osa taruolennoista on liittoutunut haltioiden kanssa, sillä heihin suhtaudutaan huomattavasti suopeammin haltioiden puolella, kuin ihmisten. Ihmisten puolella olevat taruolennot ja puoliveriset kokevat lähes päivittäin syrjintää ja vihaa, heidän on myös erittäin vaikea saada töitä tai edetä urallaan ihmisten joukossa, elleivät todista itseään.
Ihmiset jotka ovat haltioiden puolella, kokevat syrjintää siinä missä taruolennot ja haltiat ihmisten puolella. Nyt kun haltiat ovat jälleen niskan päällä, on ihmisiä alettu kohtelemaan heidän puolellaan kuin kauppatavaraa. Orjamarkkinat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Puolueettomuus on vaihtoehdoista kaikille se hankalin. Puolueettomat eivät ole turvassa keneltäkään, varsinkaan jos kertovat oman asemansa tässä taistelussa. Puolueettomat leimataan helposti pettureiksi, vakoojiksi, vihollisiksi, eivätkä kummankaan osapuolen kannalta pääse helpolla. Puolueettomat ovat myös puolue, jonka edustajia esiintyy eniten orjamarkkinoilla. Kukapa nyt puolueettomia kaipaisi?
Kääpiöt ovat ainoa rotu, jota ihmisten joukossa arvostetaan ja kunnioitetaan. Kääpiöiden ja ihmisten liitto on vahva ja vuosikausia vanha. Nyt nämä kaksi suurta rotua ovat yhdistäneet voimansa ja käyvät uuteen taisteluun yhä kasvavaa haltiavaltaa vastaan.
Lohikäärmeet ovat ainoa virallinen taruolentorotu, jotka eivät ole suurin joukoin liittyneet haltioiden riviin. Lohikäärmeistä suurin osa on puolueettomia ja pysyttelee Mor –vuorilla, kolmen vanhimman siipien suojissa.Nyt on sinun vuorosi valita, kenen riveissä seisot!

Ihmisten vai haltioiden? Vai oletko kenties puolueeton?


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013
- Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta