MyyttejäKuten jokaisesta valtakunnasta, myös Cryptistä löytyy omia myyttejä, legendoja ja taruja. Täältä löydät muutaman niistä!


Mökki keskellä metsää

Keskellä Quinn -metsää tököttää hylätty mökki. Mökki ei selvästikään ole ollut asumiskelpoinen moneen vuoteen. Kuitenkin, pienellä kunnostuksella mökistä saisi asumiskelpoisen kodin. Kysymys herääkin, miksei sitä kukaan ole kunnostanut, miksei siellä asu kukaan?
Huhu kertoo, että mökissä ei voi asua kolmea kuunkiertoa pidempään. Mökkiä pidetään entisen noidan asumuksena ja jokainen joka sinne yrittää asettua, katoaa mystisesti kolmen kuunkierron jälkeen.
Pikkulinnut laulavat, että noidan kuoltua mökin päälle olisi langennut kirous. Kolmen kuunkierron aikana mökki imee pikkuhiljaa asujansa elinvoiman, kunnes asukkaasta on vain tyhjä kuori jäljellä. Viimeisenä yönä mökki imee viimeisetkin rippeet asujansa elinvoimasta, minkä jälkeen henkilö katoaa tämän maan päältä. Tällä elinvoimalla mökki pysyy vielä pystyssä, eikä ole totaalisesti lahonnut keskelle metsää.

Toinen huhu kertoo, että noita palaa kolmen kuunkierron välein mökkiinsä. Mikäli mökin on asuttanut joku, syö noita armotta asujansa, haudaten luut puuvajan taakse. Tuon jälkeen noita poistuu jälleen teille tietämättömille….

Kukaan ei osaa sanoa mitkä huhuista ovat totta, jos mikään edes on. Kukaan ei kuitenkaan ole uskaltanut viettää kolmea kuunkiertoa hylätyssä mökissä….


Mor -vuoren luolastot

Mitä syvemmälle Mor -vuoren luolastoihin eksyy, sitä oudompia löytöjä sieltä voi löytää. Pienet, sokkelomaiset tunnelit johtavat yleensä suurempiin luolastoihin. Joistakin luolastoista voi löytää jopa kuluneita huonekaluja, kuten pöytiä ja tuoleja. Moiset löydöt kertovat luolastoissa tapahtuneen joko salaisia kokouksia, tai sitten luolaa on aikanaan asuttanut joku.
Syvemmälle vuoren uumeniin mentäessä, löytää tunneleiden ja luolien seiniltä kuvia, riimukirjoituksia ja tarinoita vanhoista ajoista. Tarinat on kuitenkin kirjoitettu jo kauan sitten kuolleella kiellellä, joten niiden tulkitseminen on suurimmalle osalle pelkkä mysteeri.

Huhutaan, että Mor -vuoren uumenissa olisi asunut kauan sitten kadonnut kansa. Mitään virallista todistetta tästä huhusta ei ole, mutta seinille maalatut kuvat kertovat jo jonkin inhimillisen siellä eläneen. Siitä onkin käyty monen monta väittelyä, minkä rotuinen kansa vuoren luolastoja olisi asuttanut. Kääpiöitä on veikattu moneen otteeseen, mutta Kleth -vuorta asuttava kansa kiistää moiset väitteet, vahvistaen, ettei heidän arkistoistaan löydy minkäänlaista merkintää Mor -vuoren asuttamisesta.
Myös ihmiset ovat veikanneet omien esi-isiensä asuttaneen luolastoja. Mikäli väite pitäisi paikkansa, merkitsisi se sitä, etteivät haltiat ehkä olleetkaan Cryptin alkuperäinen kansa. Moni kuitenkin kumoaa moiset väitteet, varsinkin haltiat. Haltiat itse eivät myönnä asuttaneensa missään vaiheessa luolastoja. Heidän rotunsahan ei moiseen luolamiestoimintaan syyllistyisi!

Vahvin veikkaus kuitenkin on, että Mor -vuoren uumenissa on asunut pimeydenolentoja, jopa demoneita. Kukaan ei kuitenkaan voi vahvistaa, etteikö vuoren syvimmissä kolkissa asuisi pimeydenolentoja, tai jopa täysin tuntematon rotu…


Pystyyn kuolleet puut

Vanhaksi metsäksi nimitetty alue on täynnä pystyyn kuolleita puita. Kuolleet puut ovat siinä määrin mysteeri, ettei kukaan osaa selittää miksi rehevän Quinn -metsän yksi osa on täysin kuollutta. Raja Quinn -metsän rehevän vihreän alueen ja kuolleen, kuivuneen alueen välillä on lähes mitätön. Metsä vain yllättäen muuttuu karuksi, kuolleeksi. Kaikki kasvillisuus loppuu kuin seinään, aivan kuin joku olisi piirtänyt tarkan viivan metsän läpi.

Mysteerin kuitenkin tietävän ne, jotka vanhalla ajalla asuttivat Cryptiä. Metsä oli ennen kokonaan rehevä, eikä kuolleesta metsästä ollut tietoakaan. Kuitenkin, vanhoista tarinoista saattaa lukea rivienvälistä kertomuksia mustasta magiasta, jota aikanaan harjoitettiin suurissa mittakaavoissa metsän siimeksessä. Magia levittäytyi pikku hiljaa alueelle, jossa sen harjoittajat kokouksiaan pitivät. Vähä vähältä metsä alkoi kuolemaan magian korruptoidessa maaperää. Mustan magian harjoittajat huomasivat liian myöhään tekojensa seurauksen, minkä johdosta Quinn metsään ilmestyi täysin kuollut alue joka nimettiin vanhaksi metsäksi.


Verikentän aaveet

Ensimmäisen suuren sodan jälkeen Verikentillä on vaeltanut joukko sodassa kaatuneiden sotilaiden aaveita. Kukaan ei osaa selittää, miksi juuri Verikentillä kaatuneiden haamut jäävät vaeltamaan maanpäälle, etsien ikuista rauhaa. Jotkut väittävät Verikentän olevan kirottu, jonka johdosta jokainen joka siellä kaatuu, joutuu ikuisiksi ajoiksi vaeltamaan maan päälle.
Verikenttä ei olekaan kovin suosittu kohde yöpyville matkamiehille. Aaveet alkavat liikkua karun kivisillä aukeilla hämärän laskeuduttua. Jo heti auringon laskun jälkeen voi kuulla jo huutoja kaukaisuudesta. Huutoja menneisyydestä. Tuskan ja surun sävyttämiä, selkäpiitä karmivia huutoja, jotka saavat varmasti rohkeimmankin matkamiehen epäilemään turvallisuuttaan.

Menneisyyden haamut muistuttavat siitä, mitä kentillä on tapahtunut. Osa haamuista on siirtynyt pimeään paikkaan vaeltamaan, koettaen löytää pelastusta sieltä. Suurin osa kuitenkin on sidottuna paikkaan, jossa ovat kuolleet. Niinpä kentillä vaeltaakin haamuja muistuttaen molempia osapuolia kaatuneista sotilaistaan….


Arojen vaeltaja

Laurina-aroilla väitetään liikkuvan valtava, tunnistamaton olento Olennosta on tehty havaintoja vain hämärän aikaan, joten mitään kertomusta tästä olennosta ei voida vahvistaa saatikka pitää paikkansa pitävänä.
Olennon väitetään olevan suurempi kuin keskiverto lohikäärme. Lohikäärme se ei kertomusten mukaan kuitenkaan ole, sillä olento liikkuu hitaasti, neljällä jalalla ja on tumman karvapeitteen peittämä. Olentoa kuvaillaan olevan rakenteeltaan gorillaa muistuttava pallero, jolla olisi korkeutta viiden - kymmenen metrin väliltä. Sen hampaat ovat suuret ja terävät, mutta olennon väitetään olevan lauhkea kuin lammas. Sen ravinnosta ei ole mitään tietoa, joten tarinat vaihtelevat säyseästä vaeltajasta aina raivotautiseen tappajaan. Moni kuitenkin uskoo, että Arojen Vaeltaja on vain lasten iltasatu, jolla pyritään pitämään nuorukaiset pois aroilta - lähinnä sen takia, etteivät nuo joutuisi lohikäärmeen ruuaksi.

Mitään pitäviä todisteita olennon olemassaolosta ei ole. Ei jalanjälkiä lumessa, ei kulkuväyliä arojen ruohossa. Olentoa on myös koitettu etsiä lentäen - lähinnä haltioiden toimesta - mutta mitään ei ole löytänyt. Väitetään, että olento piileksii päiväsaikaan Mor -vuorten uumenissa ja lähtee liikkeelle vasta yöllä.


Eksyneen palvelijan haamu

Ihmisten linnassa kiertää palvelusväen keskuudessa tarina salakäytäviin eksyneestä palvelijattaresta, joka ei koskaan löytänyt tietään ulos käytävistä elävänä. Linnassa on aikoinaan toiminut nuori palvelijatar, joka aikoinaan katosi mystisesti. Jotkut väittävät, että tuo olisi karannut salaisen haltiarakastajansa kanssa haltiakylään, mutta suurin osa uskoo tytön eksyneen käytäviin.
Tarina kertoo, että kyseinen palvelijatar oli luonteeltaan röyhkeän utelias ja halusi tonkia salaisuuksia kuningassuvun jäsenistä. Tyttö oli löytänyt salaisia käytäviä, jotka veivät neuvotteluhuoneiden seinien taakse, josta pystyi kuuntelemaan ja vakoilemaan ylimysten yksityisiä keskusteluja.
Eräänä päivänä tyttö oli löytänyt uuden salaisen käytäväverkoston ja päättänyt lähteä tutkimaan, minne se johti. Aikansa tutkittuaan, tyttö sai tarpeeksi ja lähti palaamaan takaisin päin. Kuitenkaan hän ei koskaan löytänyt tietä ulos käytävistä. Jotkut sanovat tuon eksyneen, toiset ovat varmoja, että joku lukitsi salaoven tuon perässä, eikä tyttö päässyt enää ikinä ulos.

Kukaan ei tiedä kauanko tyttö oli selvinnyt hengissä käytävissä, mutta lopulta tuon kerrotaan nääntyneen kuoliaaksi. Salakäytäviä on tutkittu, mutta vielä ei ole löydetty käytävää, josta olisi löytynyt luurankoa. Tytön haamun huhutaan kummittelevan nyt salakäytävissä. Haamu huutaa öisin apua, anoen jotakuta avaamaan oven ja päästäen hänet vapauteen.
Väitetään, että haamu tulee kulkemaan linnan käytävissä niin kauan, kunnes joku löytää tytön jäänteet ja suo hänelle leposijan.


Pimeänpaikan majatalon isäntä

Pimeänpaikan suosituimman majatalon isäntä on kaikille vierailijoille mysteeri. Tuo vanha ja luinen mies ei ole koskaan avautunut menneestään, saatikka itsestään sen pahemmin. Kukaan ei edes tiedä, mitä lajia isäntä edustaa. Aina mustiin pukeutuva, koukkunenäinen isäntä ei koskaan tunnu vaihtavan ilmettään, saatikka olevan iloinen kenenkään näkemisestä. Kukaan ei ole osannut sanoa isännän hajun, auran tai ulkonäön perusteella, mikä olento tuo olisi. Mies muistuttaa erehdyttävästi ihmistä, mutta kukaan ei usko tavallisen ihmisen viihtyvän pimeässä paikassa. Sitä paitsi kukaan vampyyri ei myönnä aistivansa isännällä minkäänlaista verenkiertoa.
Huhutaan, että majatalon isäntä olisi Cryptin vanhin olento. Tuo tuntuukin tietävän asiasta jos toisesta enemmän kuin kukaan muu. Villeimmät huhut väittävät isännän olevan jopa kolmea vanhinta vanhempi. Pitääkö se paikkansa, siitä ei voi olla varma.


20.12.2017 HUOM!
- MunFoorumilla oli yön aikana palveluntarjoajan katko ja uudelleen käynnistys, jonka aikana foorumit eivät toimineet. Nyt jälkikäteen osa on saanut Pääsy Estetty/Rajoitettu ilmoituksia foorumille yrittäessä. Jos ette pääse näistä sivuista läpi, kuten pitäisi, ottakaa yhteyttä sivulla mainittuun osoitteeseen, MunVerkkopalvelun ylläpitoon! Foorumin ylläpito ei asialle valitettavasti voi mitään tällä hetkellä. Yhteyttä asian tiimoilta on kuitenkin otettu Munverkkopalvelun ylläpitoon ja jos uutta tietoa tulee, niin päivittelemme.