MyyttejäKuten jokaisesta valtakunnasta, myös Cryptistä löytyy omia myyttejä, legendoja ja taruja. Täältä löydät muutaman niistä!


Mökki keskellä metsää

Keskellä Quinn -metsää tököttää hylätty mökki. Mökki ei selvästikään ole ollut asumiskelpoinen moneen vuoteen. Kuitenkin, pienellä kunnostuksella mökistä saisi asumiskelpoisen kodin. Kysymys herääkin, miksei sitä kukaan ole kunnostanut, miksei siellä asu kukaan?
Huhu kertoo, että mökissä ei voi asua kolmea kuunkiertoa pidempään. Mökkiä pidetään entisen noidan asumuksena ja jokainen joka sinne yrittää asettua, katoaa mystisesti kolmen kuunkierron jälkeen.
Pikkulinnut laulavat, että noidan kuoltua mökin päälle olisi langennut kirous. Kolmen kuunkierron aikana mökki imee pikkuhiljaa asujansa elinvoiman, kunnes asukkaasta on vain tyhjä kuori jäljellä. Viimeisenä yönä mökki imee viimeisetkin rippeet asujansa elinvoimasta, minkä jälkeen henkilö katoaa tämän maan päältä. Tällä elinvoimalla mökki pysyy vielä pystyssä, eikä ole totaalisesti lahonnut keskelle metsää.

Toinen huhu kertoo, että noita palaa kolmen kuunkierron välein mökkiinsä. Mikäli mökin on asuttanut joku, syö noita armotta asujansa, haudaten luut puuvajan taakse. Tuon jälkeen noita poistuu jälleen teille tietämättömille….

Kukaan ei osaa sanoa mitkä huhuista ovat totta, jos mikään edes on. Kukaan ei kuitenkaan ole uskaltanut viettää kolmea kuunkiertoa hylätyssä mökissä….


Mor -vuoren luolastot

Mitä syvemmälle Mor -vuoren luolastoihin eksyy, sitä oudompia löytöjä sieltä voi löytää. Pienet, sokkelomaiset tunnelit johtavat yleensä suurempiin luolastoihin. Joistakin luolastoista voi löytää jopa kuluneita huonekaluja, kuten pöytiä ja tuoleja. Moiset löydöt kertovat luolastoissa tapahtuneen joko salaisia kokouksia, tai sitten luolaa on aikanaan asuttanut joku.
Syvemmälle vuoren uumeniin mentäessä, löytää tunneleiden ja luolien seiniltä kuvia, riimukirjoituksia ja tarinoita vanhoista ajoista. Tarinat on kuitenkin kirjoitettu jo kauan sitten kuolleella kiellellä, joten niiden tulkitseminen on suurimmalle osalle pelkkä mysteeri.

Huhutaan, että Mor -vuoren uumenissa olisi asunut kauan sitten kadonnut kansa. Mitään virallista todistetta tästä huhusta ei ole, mutta seinille maalatut kuvat kertovat jo jonkin inhimillisen siellä eläneen. Siitä onkin käyty monen monta väittelyä, minkä rotuinen kansa vuoren luolastoja olisi asuttanut. Kääpiöitä on veikattu moneen otteeseen, mutta Kleth -vuorta asuttava kansa kiistää moiset väitteet, vahvistaen, ettei heidän arkistoistaan löydy minkäänlaista merkintää Mor -vuoren asuttamisesta.
Myös ihmiset ovat veikanneet omien esi-isiensä asuttaneen luolastoja. Mikäli väite pitäisi paikkansa, merkitsisi se sitä, etteivät haltiat ehkä olleetkaan Cryptin alkuperäinen kansa. Moni kuitenkin kumoaa moiset väitteet, varsinkin haltiat. Haltiat itse eivät myönnä asuttaneensa missään vaiheessa luolastoja. Heidän rotunsahan ei moiseen luolamiestoimintaan syyllistyisi!

Vahvin veikkaus kuitenkin on, että Mor -vuoren uumenissa on asunut pimeydenolentoja, jopa demoneita. Kukaan ei kuitenkaan voi vahvistaa, etteikö vuoren syvimmissä kolkissa asuisi pimeydenolentoja, tai jopa täysin tuntematon rotu…


Pystyyn kuolleet puut

Vanhaksi metsäksi nimitetty alue on täynnä pystyyn kuolleita puita. Kuolleet puut ovat siinä määrin mysteeri, ettei kukaan osaa selittää miksi rehevän Quinn -metsän yksi osa on täysin kuollutta. Raja Quinn -metsän rehevän vihreän alueen ja kuolleen, kuivuneen alueen välillä on lähes mitätön. Metsä vain yllättäen muuttuu karuksi, kuolleeksi. Kaikki kasvillisuus loppuu kuin seinään, aivan kuin joku olisi piirtänyt tarkan viivan metsän läpi.

Mysteerin kuitenkin tietävän ne, jotka vanhalla ajalla asuttivat Cryptiä. Metsä oli ennen kokonaan rehevä, eikä kuolleesta metsästä ollut tietoakaan. Kuitenkin, vanhoista tarinoista saattaa lukea rivienvälistä kertomuksia mustasta magiasta, jota aikanaan harjoitettiin suurissa mittakaavoissa metsän siimeksessä. Magia levittäytyi pikku hiljaa alueelle, jossa sen harjoittajat kokouksiaan pitivät. Vähä vähältä metsä alkoi kuolemaan magian korruptoidessa maaperää. Mustan magian harjoittajat huomasivat liian myöhään tekojensa seurauksen, minkä johdosta Quinn metsään ilmestyi täysin kuollut alue joka nimettiin vanhaksi metsäksi.


Verikentän aaveet

Ensimmäisen suuren sodan jälkeen Verikentillä on vaeltanut joukko sodassa kaatuneiden sotilaiden aaveita. Kukaan ei osaa selittää, miksi juuri Verikentillä kaatuneiden haamut jäävät vaeltamaan maanpäälle, etsien ikuista rauhaa. Jotkut väittävät Verikentän olevan kirottu, jonka johdosta jokainen joka siellä kaatuu, joutuu ikuisiksi ajoiksi vaeltamaan maan päälle.
Verikenttä ei olekaan kovin suosittu kohde yöpyville matkamiehille. Aaveet alkavat liikkua karun kivisillä aukeilla hämärän laskeuduttua. Jo heti auringon laskun jälkeen voi kuulla jo huutoja kaukaisuudesta. Huutoja menneisyydestä. Tuskan ja surun sävyttämiä, selkäpiitä karmivia huutoja, jotka saavat varmasti rohkeimmankin matkamiehen epäilemään turvallisuuttaan.

Menneisyyden haamut muistuttavat siitä, mitä kentillä on tapahtunut. Osa haamuista on siirtynyt pimeään paikkaan vaeltamaan, koettaen löytää pelastusta sieltä. Suurin osa kuitenkin on sidottuna paikkaan, jossa ovat kuolleet. Niinpä kentillä vaeltaakin haamuja muistuttaen molempia osapuolia kaatuneista sotilaistaan….


Arojen vaeltaja

Laurina-aroilla väitetään liikkuvan valtava, tunnistamaton olento Olennosta on tehty havaintoja vain hämärän aikaan, joten mitään kertomusta tästä olennosta ei voida vahvistaa saatikka pitää paikkansa pitävänä.
Olennon väitetään olevan suurempi kuin keskiverto lohikäärme. Lohikäärme se ei kertomusten mukaan kuitenkaan ole, sillä olento liikkuu hitaasti, neljällä jalalla ja on tumman karvapeitteen peittämä. Olentoa kuvaillaan olevan rakenteeltaan gorillaa muistuttava pallero, jolla olisi korkeutta viiden - kymmenen metrin väliltä. Sen hampaat ovat suuret ja terävät, mutta olennon väitetään olevan lauhkea kuin lammas. Sen ravinnosta ei ole mitään tietoa, joten tarinat vaihtelevat säyseästä vaeltajasta aina raivotautiseen tappajaan. Moni kuitenkin uskoo, että Arojen Vaeltaja on vain lasten iltasatu, jolla pyritään pitämään nuorukaiset pois aroilta - lähinnä sen takia, etteivät nuo joutuisi lohikäärmeen ruuaksi.

Mitään pitäviä todisteita olennon olemassaolosta ei ole. Ei jalanjälkiä lumessa, ei kulkuväyliä arojen ruohossa. Olentoa on myös koitettu etsiä lentäen - lähinnä haltioiden toimesta - mutta mitään ei ole löytänyt. Väitetään, että olento piileksii päiväsaikaan Mor -vuorten uumenissa ja lähtee liikkeelle vasta yöllä.


Eksyneen palvelijan haamu

Ihmisten linnassa kiertää palvelusväen keskuudessa tarina salakäytäviin eksyneestä palvelijattaresta, joka ei koskaan löytänyt tietään ulos käytävistä elävänä. Linnassa on aikoinaan toiminut nuori palvelijatar, joka aikoinaan katosi mystisesti. Jotkut väittävät, että tuo olisi karannut salaisen haltiarakastajansa kanssa haltiakylään, mutta suurin osa uskoo tytön eksyneen käytäviin.
Tarina kertoo, että kyseinen palvelijatar oli luonteeltaan röyhkeän utelias ja halusi tonkia salaisuuksia kuningassuvun jäsenistä. Tyttö oli löytänyt salaisia käytäviä, jotka veivät neuvotteluhuoneiden seinien taakse, josta pystyi kuuntelemaan ja vakoilemaan ylimysten yksityisiä keskusteluja.
Eräänä päivänä tyttö oli löytänyt uuden salaisen käytäväverkoston ja päättänyt lähteä tutkimaan, minne se johti. Aikansa tutkittuaan, tyttö sai tarpeeksi ja lähti palaamaan takaisin päin. Kuitenkaan hän ei koskaan löytänyt tietä ulos käytävistä. Jotkut sanovat tuon eksyneen, toiset ovat varmoja, että joku lukitsi salaoven tuon perässä, eikä tyttö päässyt enää ikinä ulos.

Kukaan ei tiedä kauanko tyttö oli selvinnyt hengissä käytävissä, mutta lopulta tuon kerrotaan nääntyneen kuoliaaksi. Salakäytäviä on tutkittu, mutta vielä ei ole löydetty käytävää, josta olisi löytynyt luurankoa. Tytön haamun huhutaan kummittelevan nyt salakäytävissä. Haamu huutaa öisin apua, anoen jotakuta avaamaan oven ja päästäen hänet vapauteen.
Väitetään, että haamu tulee kulkemaan linnan käytävissä niin kauan, kunnes joku löytää tytön jäänteet ja suo hänelle leposijan.


Pimeänpaikan majatalon isäntä

Pimeänpaikan suosituimman majatalon isäntä on kaikille vierailijoille mysteeri. Tuo vanha ja luinen mies ei ole koskaan avautunut menneestään, saatikka itsestään sen pahemmin. Kukaan ei edes tiedä, mitä lajia isäntä edustaa. Aina mustiin pukeutuva, koukkunenäinen isäntä ei koskaan tunnu vaihtavan ilmettään, saatikka olevan iloinen kenenkään näkemisestä. Kukaan ei ole osannut sanoa isännän hajun, auran tai ulkonäön perusteella, mikä olento tuo olisi. Mies muistuttaa erehdyttävästi ihmistä, mutta kukaan ei usko tavallisen ihmisen viihtyvän pimeässä paikassa. Sitä paitsi kukaan vampyyri ei myönnä aistivansa isännällä minkäänlaista verenkiertoa.
Huhutaan, että majatalon isäntä olisi Cryptin vanhin olento. Tuo tuntuukin tietävän asiasta jos toisesta enemmän kuin kukaan muu. Villeimmät huhut väittävät isännän olevan jopa kolmea vanhinta vanhempi. Pitääkö se paikkansa, siitä ei voi olla varma.


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013
- Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta