Ihmisten vaakuna ja kuningassuvun vaakuna

Kääpiöt


Rodulle ominaista
Kääpiöt ovat tuttuun tapaan puolet keskivertoista ihmistä lyhyempiä. Huomattavan vankkarakenteiset pikkuihmiset ovat aikojen saatossa tottuneet elämään kylmässä pohjoisessa, Kleth -vuoren uumenissa. Yleisin rotupiirre on suurehko nenä, molemmilla sukupuolilla. Miehet ovat huomattavan parrakkaita ja karvoitus muutenkin on hyvin rikasta kummallakin sukupuolella. Kääpiönaiset ovat huomattavasti miehiä sirompia, mutta jotkut rodun naisedustajat ovat ottaneet tehtäväkseen sulautua miesten maailmaan, joten heitä ei voisi hyvällä tahdollakaan sanoa naisellisen siroiksi. Ihonväriltään kääpiöt ovat yleensä kalpeita, sillä pohjoisessa ei pahemmin aurinkoa oteta. Kääpiöt ovat myös tunnettuja paksummasta ihostaan ja kestävämmistä luistaan.


Kulttuurista

Kääpiöt ovat aina olleet erittäin ylpeää kansaa. He eivät vähempää voisi välittää haltioista ja noiden mielipiteistä. Kääpiöt olivat jo aikoinaan suurempi rotu, kuin haltiat, ennen ihmisten tuloa Kuitenkin, tämä vanha ja nykyään heikentynyt rotu on aina pysynyt poissa sodista. Kääpiöillä on kuitenkin liittouma ihmisten kanssa. Kansa on myös jalostanut itsellensä oman ratsun, joka kulkee nimellä myskivuohi. Vuohet ovat juuri sopivan kokoisia ja käytännöllisiä kääpiöiden ratsuiksi vuoristoisessa maastossa.

Kääpiöt ovat harvinaisen ylpeitä monarkiastaan ja arvoasteikostaan. Kukaan ei koskaan ole siitä ääneen valittanut, paitsi alimpien kastien edustajat. Suurin osa kääpiöistä kuuluu kuitenkin porvarien kastiin.

Kääpiöt ovat myös aina olleet harvinaisen taitavia metsästäjiä. Ruokapöytään kuuluukin rutkasti punaista lihaa ja etelästä tuotuja viljatuotteita. Kääpiöt ovat ainoa kansa, jolla on virallinen juomakulttuurikin. Olut, varsinkin tumma, on aina ollut osa jokaisen kääpiöperheen ruokapöydän antimia. Kääpiöt ovatkin tunnettuja hyvästä viinapäästään.

Metsästyksen lisäksi kääpiöt ovat tunnettuja takomistaidoistaan. Rauta taipuukin helposti asiansa osaavan kääpiösepän käsissä ja legendaarisimmat sepät tulevatkin Cryptin pohjoisosista.

Pohjoisessa asustavat kääpiöt pukeutuvat säänmukaisesti. Kleth -vuorella harvoin lämpötila nousee plussan puolelle, paitsi kesällä, jolloin lämpötila on parhaimmillaan vain +10 astetta. Kääpiöt pukeutuvatkin aina lämpimästi ja kerroksittain. Yleensä vaatteet ovat valmistettu paksusta villakankaasta, tai turkiksista. Nahkaiset vaatteet ovat myös yleisiä kääpiöiden keskuudessa, varsinkin sepän ammattia harjoittavilla.

Ylimystö pukeutuu tuttuun tapaan koreammin kuin alempi kasti. Kääpiöiden aatelisilla on ihmisten tapaan värikkäämpiä ja taitavasti valmistettuja vaatteita. Yksinkertainen pukeutuminen ei koskaan ole ollut kovin suosittua kääpiöiden keskuudessa, sillä jo pelkkä pohjoisen ilmasto vaatii hieman monimutkaisempaa vaatekerrastoa.

Kääpiöt ovat myös kuuluja vankkarakenteisesta arkkitehtuuristaan. Mikään ei koskaan ole pientä ja mitätöntä, kun kääpiöt lähtevät rakentamaan asuntoja tai linnakkeita. Yleisin materiaali onkin hirsipuut ja jykevät tiilet. Kansa on myös kuulu näyttävistä patsaistaan.
Kääpiöiden kaupunki sijaitsee Kleth -vuoren uumenissa, missä rodun arkkitehtuuri kukoistaa. Kun pääsee sisään valtavista, jykevistä ovista, ei voi kuin ihailla ruhtinaallista ja mahtipontista kaupunkia, joka avautuu vuoren sisällä.

Magia kääpiöiden keskuudessa on erittäin harvinaista. Vain harvat taitavat minkään asteen magiaa, mutta legendaarisimmat sepät ovat tiettävästi osanneet jollakin asteella taikoa tehdessään magiaa sisältäviä aseita. Suoranaista magiaa ei siis tavata paljoakaan kääpiöiden keskuudessa, mutta riimutaikuutta sitäkin useammin.


20.12.2017 HUOM!
- MunFoorumilla oli yön aikana palveluntarjoajan katko ja uudelleen käynnistys, jonka aikana foorumit eivät toimineet. Nyt jälkikäteen osa on saanut Pääsy Estetty/Rajoitettu ilmoituksia foorumille yrittäessä. Jos ette pääse näistä sivuista läpi, kuten pitäisi, ottakaa yhteyttä sivulla mainittuun osoitteeseen, MunVerkkopalvelun ylläpitoon! Foorumin ylläpito ei asialle valitettavasti voi mitään tällä hetkellä. Yhteyttä asian tiimoilta on kuitenkin otettu Munverkkopalvelun ylläpitoon ja jos uutta tietoa tulee, niin päivittelemme.