Ihmisten vaakuna ja kuningassuvun vaakuna

Kääpiöt


Rodulle ominaista
Kääpiöt ovat tuttuun tapaan puolet keskivertoista ihmistä lyhyempiä. Huomattavan vankkarakenteiset pikkuihmiset ovat aikojen saatossa tottuneet elämään kylmässä pohjoisessa, Kleth -vuoren uumenissa. Yleisin rotupiirre on suurehko nenä, molemmilla sukupuolilla. Miehet ovat huomattavan parrakkaita ja karvoitus muutenkin on hyvin rikasta kummallakin sukupuolella. Kääpiönaiset ovat huomattavasti miehiä sirompia, mutta jotkut rodun naisedustajat ovat ottaneet tehtäväkseen sulautua miesten maailmaan, joten heitä ei voisi hyvällä tahdollakaan sanoa naisellisen siroiksi. Ihonväriltään kääpiöt ovat yleensä kalpeita, sillä pohjoisessa ei pahemmin aurinkoa oteta. Kääpiöt ovat myös tunnettuja paksummasta ihostaan ja kestävämmistä luistaan.


Kulttuurista

Kääpiöt ovat aina olleet erittäin ylpeää kansaa. He eivät vähempää voisi välittää haltioista ja noiden mielipiteistä. Kääpiöt olivat jo aikoinaan suurempi rotu, kuin haltiat, ennen ihmisten tuloa Kuitenkin, tämä vanha ja nykyään heikentynyt rotu on aina pysynyt poissa sodista. Kääpiöillä on kuitenkin liittouma ihmisten kanssa. Kansa on myös jalostanut itsellensä oman ratsun, joka kulkee nimellä myskivuohi. Vuohet ovat juuri sopivan kokoisia ja käytännöllisiä kääpiöiden ratsuiksi vuoristoisessa maastossa.

Kääpiöt ovat harvinaisen ylpeitä monarkiastaan ja arvoasteikostaan. Kukaan ei koskaan ole siitä ääneen valittanut, paitsi alimpien kastien edustajat. Suurin osa kääpiöistä kuuluu kuitenkin porvarien kastiin.

Kääpiöt ovat myös aina olleet harvinaisen taitavia metsästäjiä. Ruokapöytään kuuluukin rutkasti punaista lihaa ja etelästä tuotuja viljatuotteita. Kääpiöt ovat ainoa kansa, jolla on virallinen juomakulttuurikin. Olut, varsinkin tumma, on aina ollut osa jokaisen kääpiöperheen ruokapöydän antimia. Kääpiöt ovatkin tunnettuja hyvästä viinapäästään.

Metsästyksen lisäksi kääpiöt ovat tunnettuja takomistaidoistaan. Rauta taipuukin helposti asiansa osaavan kääpiösepän käsissä ja legendaarisimmat sepät tulevatkin Cryptin pohjoisosista.

Pohjoisessa asustavat kääpiöt pukeutuvat säänmukaisesti. Kleth -vuorella harvoin lämpötila nousee plussan puolelle, paitsi kesällä, jolloin lämpötila on parhaimmillaan vain +10 astetta. Kääpiöt pukeutuvatkin aina lämpimästi ja kerroksittain. Yleensä vaatteet ovat valmistettu paksusta villakankaasta, tai turkiksista. Nahkaiset vaatteet ovat myös yleisiä kääpiöiden keskuudessa, varsinkin sepän ammattia harjoittavilla.

Ylimystö pukeutuu tuttuun tapaan koreammin kuin alempi kasti. Kääpiöiden aatelisilla on ihmisten tapaan värikkäämpiä ja taitavasti valmistettuja vaatteita. Yksinkertainen pukeutuminen ei koskaan ole ollut kovin suosittua kääpiöiden keskuudessa, sillä jo pelkkä pohjoisen ilmasto vaatii hieman monimutkaisempaa vaatekerrastoa.

Kääpiöt ovat myös kuuluja vankkarakenteisesta arkkitehtuuristaan. Mikään ei koskaan ole pientä ja mitätöntä, kun kääpiöt lähtevät rakentamaan asuntoja tai linnakkeita. Yleisin materiaali onkin hirsipuut ja jykevät tiilet. Kansa on myös kuulu näyttävistä patsaistaan.
Kääpiöiden kaupunki sijaitsee Kleth -vuoren uumenissa, missä rodun arkkitehtuuri kukoistaa. Kun pääsee sisään valtavista, jykevistä ovista, ei voi kuin ihailla ruhtinaallista ja mahtipontista kaupunkia, joka avautuu vuoren sisällä.

Magia kääpiöiden keskuudessa on erittäin harvinaista. Vain harvat taitavat minkään asteen magiaa, mutta legendaarisimmat sepät ovat tiettävästi osanneet jollakin asteella taikoa tehdessään magiaa sisältäviä aseita. Suoranaista magiaa ei siis tavata paljoakaan kääpiöiden keskuudessa, mutta riimutaikuutta sitäkin useammin.


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013
- Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta