Ihmisten vaakuna ja kuningassuvun vaakuna

Ihmiset


Rodulle ominaista
Cryptin ihmiset ovat ruumiinrakenteeltaan haltioita lyhyempiä. Kasvonpiirteissä yleistä ovat eurooppalais- ja kelttiläistyyliset piirteet. Ihmisiä on huomattavasti enemmän erinäköisiä, kuin haltioita, mutta keskivertoihmisellä on vaaleahko iho ja tummat hiukset. Yleisin hiusväri onkin ruskea. Miehet ovat parrankasvun kannalta rikkaita ja naiset taas huomattavasti muodokkaampia kuin haltia neidot.

Merten toiselta puolen tulleet ihmiset värittävät tietenkin tätä vaaleaa massaa tuomalla tummempia ihonvärejä ja eksoottisempia tuulahduksia muotiin, kuin myös hiuksiin. Kuitenkin tummat ihonvärit ovat vielä melko harvinaisia Cryptissä, joten tummempi-ihoisia katsotaan yleensä nenänvartta pitkin. Tumma iho lasketaankin yleensä heti alemman kastin ominaisuudeksi; se viestii köyhyydestä ja barbaarisuudesta.


Kulttuurista

Ihmiset ovat hyvin tarkkoja arvojärjestyksensä suhteen ja monarkian asemaa ei pahemmin horjutella. Onkin yleistä, että alimpien kastien edustajat elävät huonossa asemassa, eivätkä saa ylemmiltään minkäänlaista myötätuntoa.

Ihmisille metsästäminen, karjankasvattaminen ja viljeleminen on aina ollut suuri osa ihmisten kulttuuria. Maanviljelijät olivat heti alusta asti menestyvä ammattikunta, kuten myös metsästäjät. Ihmisten ruokakulttuuri onkin huomattavasti täyteläisempää kuin haltioiden. Harvoin on joutunut yksikään keskituloinen ihmisperhe näkemään nälkää, paitsi sotien aikana. Ruokaa on aina riistasta karjaan ja merenantimiin. Viljatuotteet ovat suosittuja ja yleisiä. Satamassa toimiva kaupallinen kalastus takaa sen, että kalaa saadaan joka viikko suoraan Aear -meren sylistä.

Ihmiset pukeutuvat kukin omalla tavallaan. Työläiset totta kai suosivat ammattiinsa sopivia vaatteita, joiden kerrosluku lisääntyy aina pakkasten tullessa. Ylimystö puolestaan haluaa vain parhaita ja kauniimpia kankaita. Yleensä aatelisen tunnistaakin värikkäistä vaatteista, sillä värjätyt kankaat maksavat enemmän kuin värjäämättömät.

Ihmisten rakennukset ovat yleensä puusta tai kivestä tehtyjä. Hirsitalot ovat yleisiä pienemmissä kylissä tai metsän keskellä asustavan kansan keskuudessa. Kaupungissa ja Nahor -kylässä suositaan hieman monimutkaisempaa ja ”sivistyneempää” arkkitehtuuria. Nahor -kylä on kuulu aikansa edelläkävijänä arkkitehtuurissa.

Magia ihmisten keskuudessa on osin hyväksyttyä, mutta minkäänlaista magiaa ei katsota hyvällä. Noidanmetsästäjät ovat yleisiä, vaikka magiaa ei olekaan lailla kielletty. Kristinuskon johdosta osa kansalaisista ei halua edes olla tekemisissä noitien tai velhojen kanssa. Toisinaan maagisia taitoja myös ihaillaan, jos kyseessä ovat parantavat tai hyödylliset voimat. Noitarasismi onkin noussut ja laskenut aina aikakausien aikana miten sattuu. Pahimpien taruolento vihojen aikaan, myös noitia poltettiin roviolla.


Kuningassuku

Scarlingtonin suku on erittäin suuri, tunnettu ja arvostettu. Kuningas suku on hallinnut Cryptissä siitä saakka, kun ihmiset muuttivat sinne. Scarlingtonien sukupuun alkupää on hämärän peitossa, mutta tiedetään se, että koko suku on aina ollut "rotupuhdas" ja voitokas. On myös huomattu että Scarlingtonin suvussa on erittäin yleistä poikalapset. Kertaakaan ei ole syntynyt esikoista, joka olisi ollut tyttö.
Sukupuusta puuttuu muutama sukupolvi välistä, mutta tiedetään, että ensimmäisen sodan aikaan hallinnut kuningas oli nimeltään Carlos Scarlington. Hänet muistetaan siitä, kun hän voitti haltiat suuressa sodassa.
Ensimmäinen kuningas, josta on merkintä Scarlingtonien sukupuussa, on Leonard Scarlington ja hänen vaimonsa oli kuningatar Mary Sear.
Leonard Scarlingtonin jälkeen valtaan astui hänen poikansa, Peter Scarlington. Peter meni naimisiin Sarah Behrin kanssa ja sai kaksi poikaa.
Peterin esikoinen, Thomas Scarlington otti isänsä paikan tämän kuoltua. Thomas nai rikkaasta suvusta olleen Anna Shawnin ja näille syntyi kolme lasta, kaksi poikaa ja yksi tyttö. Tytär kuitenkin kuoli lapsena sairauteen, jota ei silloin vielä tunnettu.
Thomasin esikoinen, Harald Scarlington otti paikan isänsä jälkeen. Haraldin veli, Donald Scarlington asuu veljensä luona linnassa, mutta pitää pientä profiilia. Harald meni naimisiin kohtuu rikkaasta perheestä tulleen Elisa Curtisin kanssa ja sai kaksi lasta, Henry ja Lily Scarlingtonin. Valitettavasti kuningatar Elisa kuoli synnytettyään prinsessa Lilyn.
Kuningas Haraldin kuoltua toisessa tannersodassa haltioita vastaan otti hänen poikansa Henry Scarlington tämän paikan. Nuori kuningas meni naimisiin Kerensa Rosen kanssa ja tällä hetkellä kaksikolla ei ole vielä lapsia.


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013
- Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta