Ihmisten vaakuna ja kuningassuvun vaakuna

Ihmiset


Rodulle ominaista
Cryptin ihmiset ovat ruumiinrakenteeltaan haltioita lyhyempiä. Kasvonpiirteissä yleistä ovat eurooppalais- ja kelttiläistyyliset piirteet. Ihmisiä on huomattavasti enemmän erinäköisiä, kuin haltioita, mutta keskivertoihmisellä on vaaleahko iho ja tummat hiukset. Yleisin hiusväri onkin ruskea. Miehet ovat parrankasvun kannalta rikkaita ja naiset taas huomattavasti muodokkaampia kuin haltia neidot.

Merten toiselta puolen tulleet ihmiset värittävät tietenkin tätä vaaleaa massaa tuomalla tummempia ihonvärejä ja eksoottisempia tuulahduksia muotiin, kuin myös hiuksiin. Kuitenkin tummat ihonvärit ovat vielä melko harvinaisia Cryptissä, joten tummempi-ihoisia katsotaan yleensä nenänvartta pitkin. Tumma iho lasketaankin yleensä heti alemman kastin ominaisuudeksi; se viestii köyhyydestä ja barbaarisuudesta.


Kulttuurista

Ihmiset ovat hyvin tarkkoja arvojärjestyksensä suhteen ja monarkian asemaa ei pahemmin horjutella. Onkin yleistä, että alimpien kastien edustajat elävät huonossa asemassa, eivätkä saa ylemmiltään minkäänlaista myötätuntoa.

Ihmisille metsästäminen, karjankasvattaminen ja viljeleminen on aina ollut suuri osa ihmisten kulttuuria. Maanviljelijät olivat heti alusta asti menestyvä ammattikunta, kuten myös metsästäjät. Ihmisten ruokakulttuuri onkin huomattavasti täyteläisempää kuin haltioiden. Harvoin on joutunut yksikään keskituloinen ihmisperhe näkemään nälkää, paitsi sotien aikana. Ruokaa on aina riistasta karjaan ja merenantimiin. Viljatuotteet ovat suosittuja ja yleisiä. Satamassa toimiva kaupallinen kalastus takaa sen, että kalaa saadaan joka viikko suoraan Aear -meren sylistä.

Ihmiset pukeutuvat kukin omalla tavallaan. Työläiset totta kai suosivat ammattiinsa sopivia vaatteita, joiden kerrosluku lisääntyy aina pakkasten tullessa. Ylimystö puolestaan haluaa vain parhaita ja kauniimpia kankaita. Yleensä aatelisen tunnistaakin värikkäistä vaatteista, sillä värjätyt kankaat maksavat enemmän kuin värjäämättömät.

Ihmisten rakennukset ovat yleensä puusta tai kivestä tehtyjä. Hirsitalot ovat yleisiä pienemmissä kylissä tai metsän keskellä asustavan kansan keskuudessa. Kaupungissa ja Nahor -kylässä suositaan hieman monimutkaisempaa ja ”sivistyneempää” arkkitehtuuria. Nahor -kylä on kuulu aikansa edelläkävijänä arkkitehtuurissa.

Magia ihmisten keskuudessa on osin hyväksyttyä, mutta minkäänlaista magiaa ei katsota hyvällä. Noidanmetsästäjät ovat yleisiä, vaikka magiaa ei olekaan lailla kielletty. Kristinuskon johdosta osa kansalaisista ei halua edes olla tekemisissä noitien tai velhojen kanssa. Toisinaan maagisia taitoja myös ihaillaan, jos kyseessä ovat parantavat tai hyödylliset voimat. Noitarasismi onkin noussut ja laskenut aina aikakausien aikana miten sattuu. Pahimpien taruolento vihojen aikaan, myös noitia poltettiin roviolla.


Kuningassuku

Scarlingtonin suku on erittäin suuri, tunnettu ja arvostettu. Kuningas suku on hallinnut Cryptissä siitä saakka, kun ihmiset muuttivat sinne. Scarlingtonien sukupuun alkupää on hämärän peitossa, mutta tiedetään se, että koko suku on aina ollut "rotupuhdas" ja voitokas. On myös huomattu että Scarlingtonin suvussa on erittäin yleistä poikalapset. Kertaakaan ei ole syntynyt esikoista, joka olisi ollut tyttö.
Sukupuusta puuttuu muutama sukupolvi välistä, mutta tiedetään, että ensimmäisen sodan aikaan hallinnut kuningas oli nimeltään Carlos Scarlington. Hänet muistetaan siitä, kun hän voitti haltiat suuressa sodassa.
Ensimmäinen kuningas, josta on merkintä Scarlingtonien sukupuussa, on Leonard Scarlington ja hänen vaimonsa oli kuningatar Mary Sear.
Leonard Scarlingtonin jälkeen valtaan astui hänen poikansa, Peter Scarlington. Peter meni naimisiin Sarah Behrin kanssa ja sai kaksi poikaa.
Peterin esikoinen, Thomas Scarlington otti isänsä paikan tämän kuoltua. Thomas nai rikkaasta suvusta olleen Anna Shawnin ja näille syntyi kolme lasta, kaksi poikaa ja yksi tyttö. Tytär kuitenkin kuoli lapsena sairauteen, jota ei silloin vielä tunnettu.
Thomasin esikoinen, Harald Scarlington otti paikan isänsä jälkeen. Haraldin veli, Donald Scarlington asuu veljensä luona linnassa, mutta pitää pientä profiilia. Harald meni naimisiin kohtuu rikkaasta perheestä tulleen Elisa Curtisin kanssa ja sai kaksi lasta, Henry ja Lily Scarlingtonin. Valitettavasti kuningatar Elisa kuoli synnytettyään prinsessa Lilyn.
Kuningas Haraldin kuoltua toisessa tannersodassa haltioita vastaan otti hänen poikansa Henry Scarlington tämän paikan. Nuori kuningas meni naimisiin Kerensa Rosen kanssa ja tällä hetkellä kaksikolla ei ole vielä lapsia.


20.12.2017 HUOM!
- MunFoorumilla oli yön aikana palveluntarjoajan katko ja uudelleen käynnistys, jonka aikana foorumit eivät toimineet. Nyt jälkikäteen osa on saanut Pääsy Estetty/Rajoitettu ilmoituksia foorumille yrittäessä. Jos ette pääse näistä sivuista läpi, kuten pitäisi, ottakaa yhteyttä sivulla mainittuun osoitteeseen, MunVerkkopalvelun ylläpitoon! Foorumin ylläpito ei asialle valitettavasti voi mitään tällä hetkellä. Yhteyttä asian tiimoilta on kuitenkin otettu Munverkkopalvelun ylläpitoon ja jos uutta tietoa tulee, niin päivittelemme.