Haltioiden vaakuna ja kuningassuvun vaakuna

Haltiat


Rodulle ominaista

Suurin rakentava ero ihmisten ja haltioiden välillä on se, että haltijoilla on suipot korvat ja nämä ovat ihmisiä sirompia. Useimmat Cryptin haltiat ovat vaaleahiuksisia ja ihonväriltään kalpeita. Kyseiset haltiat ovat myös hieman pidempiä kuin keskiverto ihminen.

Haltioilla on myös erittäin pitkä ikä, mutta mitään tiettyä ikätaulukkoa ei ole. Osa haltioista vanhenee nopeammin kuin toiset, mikä taas johtuu rotujen sekoittumisesta. Puolihaltiat vanhenevat luonnollisesti nopeammin kuin täysihaltiat. Haltiat pystyvät myös luovuttamaan ikänsä ja vanhenemaan samaan tahtiin kuin ihmiset. Vain muutama haltia pystyy antamaan pidemmän elämän toisille.
Cryptissä on myös nähty eri ”rotuisia” haltioita, kuten tummaihoisia, pidempikorvaisia ihmisikäisiä, pikimustia tai muuten erikoisen ihonvärin omaavia. Nämä ovat yleensä alun perin tulleet meren toiselta puolelta, sillä alkuperäiset haltiat olivat edellä mainittuja vaaleahiuksisia haltioita.

Haltioilla on oma kielensä, mutta puhuvat yhtä sujuvasti niin yleiskieltä kuin omaansakin. Haltiat ovat tästä johtuen kaksikielistä kansaa. Cryptin haltioiden erikoistaitoihin kuuluu myös telepaattinen keskustelu ja joillakin, harvoilla tapauksilla toisten ajatusten lukeminen. Jotkut haltiat kykenevät myös inhimilliseen keskusteluun eläinten kanssa.


Kulttuuri

Haltioiden tavat eivät eroa niinkään paljoa ihmisten tavoista. Nämä kuitenkin kunnioittavat luontoa ja elämää enemmän kuin ihmiset. Haltiat ovat myös ihmisiä puhtaampia ja siveellisempiä. Arvoasteikko on kiistaton, eikä siitä lipsuta millään tasolla. Mikäli alempaan kastiin kuuluva haltia alkaisi isommilleen uhitella, tulisi tuo varmasti kuulemaan siitä.

Suurin poikkeavuus rotujen välillä löytyy varmasti kylpemiskulttuurissa. Haltiat ovat jo pitkään kehittäneet omaa kylpyläkulttuuriaan, joka sai alkunsa meren yli matkanneilta rotumiehiltä. Pikku hiljaa Cryptiin muuttavat ”ulkomaalaiset” haltiat toivat mukanaan kylpyläkulttuurin, joka muistuttaa suuresti entisaikojen roomalaista kylpyläkulttuuria. Kylpeminen kylpylässä on kuitenkin yhä vauraampien kansalaisten hupia, eikä joka talonpoika kertaakaan elämänsä aikana edes pääse kylpylän lähelle.

Haltiat eivät kasvata karjaa yhtä suurissa määrin kuin ihmiset. Haltioiden piilopaikassa on erittäin rajalliset tilat, joten karjankasvatus on jäänyt vähemmälle. Kaupungissa, aroilla, on tilaa kasvattaa karjaa, joten maito- ja lihatuotteet ovat yleisempiä siellä. Piilopaikasta käsin paras tapa hankkia liharuokaaon metsästäminen. Metsästäjät ovatkin arvostettu ja suosittu ammattikunta. Riistaa metsästetään tarpeen mukaan. Tavallisten eläinten lisäksi on haltioilla myös karjana, lemmikkeinä ja ratsuina taruolentoja. Maanviljelijät ovat siirtyneet aroille kasvattamaan peltojaan, sillä piilopaikan rajallinen tila ja metsä eivät olleet muutenkaan kovin otollinen paikka harrastaa viljelyä. Viljatuotteita tuleekin kylään nyt kaupungista käsin. Myös kasvikset, vihannekset ja hedelmät ovat erittäin suosittuja haltioiden ruokapöydässä. Metsästämisen lisäksi haltiat harrastavat myös kalastusta. Kalaa saadaan Aodhá -järvestä ja siihen virtaavista joista. Merenantimia tulee lähinnä vain haltioiden kaupunkiin sitä mukaan mitä uusia lasteja saadaan kuljetettua perille. Toisin kuin ihmisillä, haltioilla ei ole omaa satamaa saapuville laivoille. Suurin osa mereltä tai meren takaa tuoduista tuotteista kuljetetaankin salaa ihmisten satamasta haltioiden kaupunkiin tai piilosatamien kautta.

Haltiat suosivat maanläheisiä värejä ja asustusten väri vaihteleekin yleensä vuodenaikojen mukaan. Osasyy luonnonläheisten värien käyttöön on sulautuminen maastoon.
Ylempiarvoiset käyttävät tietysti laadukkaampia kankaita, kuin tavalliset kansalaiset. Yleensä ylimyksen tunnistaakin kauniisti kirjailluista, viimeisenpäälle viimeistellyistä vaatteista.

Haltioiden rakennukset ovat yleensä erittäin kauniita, maanläheisiä ja/tai näyttäviä. Alempiarvoiset haltiat suosivat yksinkertaisia, käytännöllisiä rakennusmalleja, kun varakkaammat toivovat saavansa näyttävän ja kauniin asunnon, joka varmasti kertoo suvun vauraudesta. Kauneimmat kodit on rakennettu linnan tapaan marmoria apuna käyttäen.

Magian käyttö haltioiden keskuudessa on hyvin yleistä. Lähes jokaisesta haltiaperheestä löytyy aina vähintään yksi edustaja, joka taitaa jonkin asteen magiaa. Magia ei myöskään ole paheksuttu ominaisuus kansan keskuudessa, ellei käyttäjänsä ole taipuvainen mustaan magiaan. Parantajat ovatkin yleisempiä haltioiden kuin ihmisten keskuudessa.


Kuningassuku

Haltioita on aina hallinnut Cúthalionin suku. Suku on erittäin korkea-arvoinen ja arvostettu sen saavutuksista. Siniverinen linja onkin jatkunut jo vuosisatoja. Suvun tunnettuja ominaisuuksia on ajatustenlukeminen ja erittäin vahva magian osaaminen. Myös kauneus on kulkenut suvun jokaisessa versossa.
Ensimmäinen kuningas, josta löytyy merkintä sukupuusta, on Maldor. Kuitenkaan Maldor ei ollut Cúthalionin sukua, vaan tämän vaimo, kuningatar Vivian oli kuuluisan kuningassuvun vesa. Nämä kaksi saivat aikanaan yhden pojan.
Maldorin poika, kuningas Daran Cúthalion otti paikan isänsä kuoltua. Hän meni naimisiin Brenna -nimisen haltianeidon kanssa, joka sai muutaman keskenmenon jälkeen tyttären.
Daranin tytär, kuningatar Ciaran meni naimisiin Aditit –nimisen, arvostetusta suvusta tulleen haltian kanssa ja näille syntyi poika. Kuitenkin Adititin suvussa oli pitkään kulkenut tauti, johon ei ole löydetty parannusta. Tämä tauti periytyi aina seuraavalle sukupolvelle.
Ciaranin jälkeen hallitsemaan tuli hänen poikansa, Allain Cúthalion. Allain meni naimisiin Elanil -nimisen haltian kanssa ja heille syntyi poika nimeltä Aran Cúthalion. Allain kuoli sairauteen joka hänen isänsä suvussa oli kulkenut, joten kuningatar Elanil hallitsi haltioita ennen kuin hänen poikansa kasvoi aikuiseksi ja oli valmis ottamaan isänsä paikan.
Haltioita hallitsee tällä hetkellä Aran Cúthalion, joka avioitui kaukaisen sukulaisensa, Delia Winderin kanssa ja heillä on tällä hetkellä Kaksi poikaa, Anton ja Limdur.


20.12.2017 HUOM!
- MunFoorumilla oli yön aikana palveluntarjoajan katko ja uudelleen käynnistys, jonka aikana foorumit eivät toimineet. Nyt jälkikäteen osa on saanut Pääsy Estetty/Rajoitettu ilmoituksia foorumille yrittäessä. Jos ette pääse näistä sivuista läpi, kuten pitäisi, ottakaa yhteyttä sivulla mainittuun osoitteeseen, MunVerkkopalvelun ylläpitoon! Foorumin ylläpito ei asialle valitettavasti voi mitään tällä hetkellä. Yhteyttä asian tiimoilta on kuitenkin otettu Munverkkopalvelun ylläpitoon ja jos uutta tietoa tulee, niin päivittelemme.