Haltioiden vaakuna ja kuningassuvun vaakuna

Haltiat


Rodulle ominaista

Suurin rakentava ero ihmisten ja haltioiden välillä on se, että haltijoilla on suipot korvat ja nämä ovat ihmisiä sirompia. Useimmat Cryptin haltiat ovat vaaleahiuksisia ja ihonväriltään kalpeita. Kyseiset haltiat ovat myös hieman pidempiä kuin keskiverto ihminen.

Haltioilla on myös erittäin pitkä ikä, mutta mitään tiettyä ikätaulukkoa ei ole. Osa haltioista vanhenee nopeammin kuin toiset, mikä taas johtuu rotujen sekoittumisesta. Puolihaltiat vanhenevat luonnollisesti nopeammin kuin täysihaltiat. Haltiat pystyvät myös luovuttamaan ikänsä ja vanhenemaan samaan tahtiin kuin ihmiset. Vain muutama haltia pystyy antamaan pidemmän elämän toisille.
Cryptissä on myös nähty eri ”rotuisia” haltioita, kuten tummaihoisia, pidempikorvaisia ihmisikäisiä, pikimustia tai muuten erikoisen ihonvärin omaavia. Nämä ovat yleensä alun perin tulleet meren toiselta puolelta, sillä alkuperäiset haltiat olivat edellä mainittuja vaaleahiuksisia haltioita.

Haltioilla on oma kielensä, mutta puhuvat yhtä sujuvasti niin yleiskieltä kuin omaansakin. Haltiat ovat tästä johtuen kaksikielistä kansaa. Cryptin haltioiden erikoistaitoihin kuuluu myös telepaattinen keskustelu ja joillakin, harvoilla tapauksilla toisten ajatusten lukeminen. Jotkut haltiat kykenevät myös inhimilliseen keskusteluun eläinten kanssa.


Kulttuuri

Haltioiden tavat eivät eroa niinkään paljoa ihmisten tavoista. Nämä kuitenkin kunnioittavat luontoa ja elämää enemmän kuin ihmiset. Haltiat ovat myös ihmisiä puhtaampia ja siveellisempiä. Arvoasteikko on kiistaton, eikä siitä lipsuta millään tasolla. Mikäli alempaan kastiin kuuluva haltia alkaisi isommilleen uhitella, tulisi tuo varmasti kuulemaan siitä.

Suurin poikkeavuus rotujen välillä löytyy varmasti kylpemiskulttuurissa. Haltiat ovat jo pitkään kehittäneet omaa kylpyläkulttuuriaan, joka sai alkunsa meren yli matkanneilta rotumiehiltä. Pikku hiljaa Cryptiin muuttavat ”ulkomaalaiset” haltiat toivat mukanaan kylpyläkulttuurin, joka muistuttaa suuresti entisaikojen roomalaista kylpyläkulttuuria. Kylpeminen kylpylässä on kuitenkin yhä vauraampien kansalaisten hupia, eikä joka talonpoika kertaakaan elämänsä aikana edes pääse kylpylän lähelle.

Haltiat eivät kasvata karjaa yhtä suurissa määrin kuin ihmiset. Haltioiden piilopaikassa on erittäin rajalliset tilat, joten karjankasvatus on jäänyt vähemmälle. Kaupungissa, aroilla, on tilaa kasvattaa karjaa, joten maito- ja lihatuotteet ovat yleisempiä siellä. Piilopaikasta käsin paras tapa hankkia liharuokaaon metsästäminen. Metsästäjät ovatkin arvostettu ja suosittu ammattikunta. Riistaa metsästetään tarpeen mukaan. Tavallisten eläinten lisäksi on haltioilla myös karjana, lemmikkeinä ja ratsuina taruolentoja. Maanviljelijät ovat siirtyneet aroille kasvattamaan peltojaan, sillä piilopaikan rajallinen tila ja metsä eivät olleet muutenkaan kovin otollinen paikka harrastaa viljelyä. Viljatuotteita tuleekin kylään nyt kaupungista käsin. Myös kasvikset, vihannekset ja hedelmät ovat erittäin suosittuja haltioiden ruokapöydässä. Metsästämisen lisäksi haltiat harrastavat myös kalastusta. Kalaa saadaan Aodhá -järvestä ja siihen virtaavista joista. Merenantimia tulee lähinnä vain haltioiden kaupunkiin sitä mukaan mitä uusia lasteja saadaan kuljetettua perille. Toisin kuin ihmisillä, haltioilla ei ole omaa satamaa saapuville laivoille. Suurin osa mereltä tai meren takaa tuoduista tuotteista kuljetetaankin salaa ihmisten satamasta haltioiden kaupunkiin tai piilosatamien kautta.

Haltiat suosivat maanläheisiä värejä ja asustusten väri vaihteleekin yleensä vuodenaikojen mukaan. Osasyy luonnonläheisten värien käyttöön on sulautuminen maastoon.
Ylempiarvoiset käyttävät tietysti laadukkaampia kankaita, kuin tavalliset kansalaiset. Yleensä ylimyksen tunnistaakin kauniisti kirjailluista, viimeisenpäälle viimeistellyistä vaatteista.

Haltioiden rakennukset ovat yleensä erittäin kauniita, maanläheisiä ja/tai näyttäviä. Alempiarvoiset haltiat suosivat yksinkertaisia, käytännöllisiä rakennusmalleja, kun varakkaammat toivovat saavansa näyttävän ja kauniin asunnon, joka varmasti kertoo suvun vauraudesta. Kauneimmat kodit on rakennettu linnan tapaan marmoria apuna käyttäen.

Magian käyttö haltioiden keskuudessa on hyvin yleistä. Lähes jokaisesta haltiaperheestä löytyy aina vähintään yksi edustaja, joka taitaa jonkin asteen magiaa. Magia ei myöskään ole paheksuttu ominaisuus kansan keskuudessa, ellei käyttäjänsä ole taipuvainen mustaan magiaan. Parantajat ovatkin yleisempiä haltioiden kuin ihmisten keskuudessa.


Kuningassuku

Haltioita on aina hallinnut Cúthalionin suku. Suku on erittäin korkea-arvoinen ja arvostettu sen saavutuksista. Siniverinen linja onkin jatkunut jo vuosisatoja. Suvun tunnettuja ominaisuuksia on ajatustenlukeminen ja erittäin vahva magian osaaminen. Myös kauneus on kulkenut suvun jokaisessa versossa.
Ensimmäinen kuningas, josta löytyy merkintä sukupuusta, on Maldor. Kuitenkaan Maldor ei ollut Cúthalionin sukua, vaan tämän vaimo, kuningatar Vivian oli kuuluisan kuningassuvun vesa. Nämä kaksi saivat aikanaan yhden pojan.
Maldorin poika, kuningas Daran Cúthalion otti paikan isänsä kuoltua. Hän meni naimisiin Brenna -nimisen haltianeidon kanssa, joka sai muutaman keskenmenon jälkeen tyttären.
Daranin tytär, kuningatar Ciaran meni naimisiin Aditit –nimisen, arvostetusta suvusta tulleen haltian kanssa ja näille syntyi poika. Kuitenkin Adititin suvussa oli pitkään kulkenut tauti, johon ei ole löydetty parannusta. Tämä tauti periytyi aina seuraavalle sukupolvelle.
Ciaranin jälkeen hallitsemaan tuli hänen poikansa, Allain Cúthalion. Allain meni naimisiin Elanil -nimisen haltian kanssa ja heille syntyi poika nimeltä Aran Cúthalion. Allain kuoli sairauteen joka hänen isänsä suvussa oli kulkenut, joten kuningatar Elanil hallitsi haltioita ennen kuin hänen poikansa kasvoi aikuiseksi ja oli valmis ottamaan isänsä paikan.
Haltioita hallitsee tällä hetkellä Aran Cúthalion, joka avioitui kaukaisen sukulaisensa, Delia Winderin kanssa ja heillä on tällä hetkellä Kaksi poikaa, Anton ja Limdur.


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013
- Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta