Aikakaudet

Mitä menneessä on tapahtunut...Lyhyt katsaus aikakausiin
Monta vuotta on kulunut Cryptin mantereella. Tässä lyhyt katsaus siihen, miten aikakaudet ovat menneet ja mitä milläkin aikakaudella on tapahtunut.

Vanha aika

Tunnetaan myös ajanlaskua edeltävänä aikana. Tällöin Cryptissä ei ollut kuin muutama haltia ja muita taruolentoja. Hallitseva rotu oli lohikäärmeet. Vanhasta ajasta ei tiedetä melkein mitään ja suurin osa siihen aikaan eläneistä on jo kuollut.
Vanha aika kesti yli 5000 vuotta. Sen alkupuolella ei tapahtunut mitään mainittavaa, mutta muutaman viimeisen vuoden aikana käytiin sota peikkojen ja keijujen välillä. Tuolloin haltioita oli jo muita rotuja enemmän.
Kerrotaan että vanhan ajan alkupuolella Cryptissä olisi ollut kukoistava kääpiökaupunki syvällä vuorten uumenissa. Tuota kyseistä kaupunkia ei ole kuitenkaan löydetty koskaan eikä vuoren sisältä ole löytynyt muuta kuin pieniä raunioita. Todellisuudessa Mor -vuorilla ei ole koskaan asunut kokonaista kääpiökansaa, vaan nuo ovat asuttaneet Cryptin pohjoispuolella kohoavia vuoria jo ennen kuin haltiat olivat vallitseva kansa Cryptissä. Kääpiöt kuitenkaan eivät ole korottaneet ääntään sodan suhteen...

1. Aikakausi

Kesti noin 500 vuotta. Noiden vuosien aikana Cryptissä oli vain haltioita ja taruolentoja. Kääpiöt pysyttelivät pohjoisessa, omissa oloissaan.

2. Aikakausi

Kesti 500 vuotta. Cryptissä yhä vain haltioita ja taruolentoja. Haltioiden kulttuuri kasvoi ja kehittyi.

3. Aikakausi, Ensikohtaaminen

Kesti 500 vuotta. Aikakauden loppupuolella ihmiset saapuivat ensimmäistä kertaa Cryptiin, mutta eivät vielä asuttaneet paikkaa. Haltioiden ja ihmisten ensimmäinen kohtaaminen sujui rauhallisissa merkeissä.

4. Aikakausi

Kesti noin 300 vuotta. Alkukaudesta käytiin neuvotteluja ihmisten ja haltioiden välillä, jonka tuloksena ihmiset saivat jäädä asumaan Cryptiin ja rakentaa oman valtakuntansa. Keskivaiheilla aikakautta ihmisten kulttuuri kukoisti ja levisi, mikä ei taas miellyttänyt haltioita, joiden mielestä ihmiset rikkoivat sopimusta jonka mukaan ihmiset pysyttelisivät Cryptin toisena hallitsevana lajina haltioiden varjossa Ihmiset alkoivat käydä koppaviksi ja itsekeskeisiksi, sitä mukaa mitä meren toiselta puolelta saapui asukkaita heidän tuekseen.
Loppu puolella aikakautta käytiin kiivaita keskusteluja ihmisten toiminta tavoista. Sodan tuntu oli jo ilmassa.

5. Aikakausi, Ensimmäinen suuri sota

Kesti noin 50 vuotta. Sodat puhkesivat alkuvaiheessa. Rauhasta yritettiin vielä neuvotella, mutta aikakausi päättyi suureen taisteluun verikentillä. Haltiat hävisivät sodan.
Ihmiset tapasivat kääpiöt pohjoiseen päin laajentaessaan. Kääpiöiden kanssa käytiin alkuunsa muutama yhteenotto, kunnes sovusta alettiin neuvotella. Lopulta kaksi kansaa päätyi solmimaan liiton keskenään.

6. Aikakausi

Kesti noin 50 vuotta. Haltiat katosivat maisemista. Ihmiset jatkoivat eloaan ja laajensivat alueitaan aina vuorten toiselle puolelle asti, tietämättä kuitenkaan että haltiat rakensivat omaa piilopaikkaansa syvällä metsän uumenissa.
Tällä aikakaudella lohikäärmeet tekivät selväksi, ettei heitä saanut laskea haltioiden tai ihmisten puolelle vaan he pysyivät ennemmin puolueettomina. Myös pimeäkansa teki selväksi sen, etteivät ottaneet puolta tässä sodassa.

7. Aikakausi

Kesti 200 vuotta. Elo jatkui ja vasta kauden loppupuolella ihmiset saivat tietää, että Cryptissä oli vielä haltioita. Aluksi näistä kiiri vain huhu, kunnes silloinen haltiakuningas ilmoitti ihmisten kuninkaalle olemassaolonsa. Pitkään ihmiset yrittivät etsiä haltioiden uutta kaupunkia, tuloksetta.

8. Aikakausi, Pimeänpaikan sodat

Kesti noin 100 vuotta. Vihan siemen kylvettiin jälleen kahden rodun välille. Haltiat ilmoittivat etteivät lopettaisi sotimisia, ennen kuin ihmiset olisivat alistuneet takaisin toisen sijan roduksi. Tähän ihmiset eivät suostuneet, joten haltiat antoivat viimeisen lausuntonsa, jonka mukaan nämä jatkaisivat sotaa kunnes ihmiset olisivat joko kuolleet tai häipyneet Cryptistä.
Haltiat yrittivät saada lohikäärmeitä liittymään takaisin riveihinsä, mutta suuret ja ylpeät taruolennot kieltäytyivät. Heidän mielestään haltiat kohtelivat heitä liian alentavasti.
Kahdeksannella aikakaudella ihmisten kuningas julisti jokaisen taruolennon (etenkin haltiat) vihatuksi ja saastaiseksi. Näiden kanssa ei saanut olla tekemisissä ja jokainen taruolento piti tappaa. Haltioista luvattiin palkkioita, suurimman palkkion sai, jos toi vaikutusvaltaisen haltian elävänä kuninkaalle, jotta tältä saataisiin puristaa kaikki tieto irti ennen teloittamista.
Loppu puolella alkoi taruolentojen joukkoteurastus, tuhansia taruolentoja kuoli. Ihmiset yrittivät myös kaataa Pimeänpaikan ja vallata tuon solan itselleen, mutta ennen kuin ihmiset siinä onnistuivat, puuttuivat lohikäärmeet kyseiseen taisteluun. Pimeäpaikka sijaitsee Mor –vuorien välissä, joten lohikäärmeet laskevat tuon kuuluvan myös omiin alueisiinsa. Puolueeton pimeäkansa saa elää rauhassa siellä, mutta puolueelliset, vihamieliset joukot häädetään niin pimeästä paikasta, kuin myös itse Mor -vuorilta.
Vampyyrit ja ihmissudet ottivat myös suuremmassa mittakaavassa yhteen pimeässä paikassa. Jo vuosia jatkunut vihanpito näiden lajien välillä kärjistyi yhteenottoon, joka ei päättynyt kummankaan osapuolen voitoksi.

9. Aikakausi, Toinen suuri sota

Kesti noin 50 vuotta. Tämän aikakauden aikana ihmisten ja haltioiden välit kärjistyivät lopulta siihen pisteeseen, että viidennen aikakauden verilöyly tantereella toistui. Rauhasta yritettiin jälleen kerran neuvotella, mutta haltiat tekivät neuvottelutilaisuudessa harvinaisen selväksi, etteivät aikoneet elää sovussa tämän rodun kanssa. Neuvottelujen päätteeksi haltiat tuhosivat osittain ihmisten kylän länsikujat suuren, alistetun lohikäärmeen avulla. Lohikäärme olisi todennäköisesti polttanut kylän pahemminkin, ellei yksi vanhimmista lohikäärmeistä olisi puuttunut tähän.
Sota puhkesi. Taistelut kestivät monta kuukautta, päättyen lopulta ihmisten kuninkaan kaatumiseen ja ihmisten häviämiseen taistelussa. Haltiat veivät viimein voiton ja ajoivat ihmisten kylän ahtaalle, kunnes ihmiset saivat apua odottamattomalta taholta. Kääpiöt kävivät kunnioittamaan ikivanhaa liittoa ihmisten kanssa ja liittyivät sotaan, vaikeuttaen haltioiden suunnitelmia ajaa ihmiset pois mantereelta.

10. Aikakausi

Tätä aikakautta eletään nyt. Haltiat ovat sodassa niskan päällä, mutta ihmiset ja kääpiöt taistelevat ylimielistä rotua vastaan. Haltiat pystyttivät uuden, kukoistavan kaupungin aroille.


20.12.2017 HUOM!
- MunFoorumilla oli yön aikana palveluntarjoajan katko ja uudelleen käynnistys, jonka aikana foorumit eivät toimineet. Nyt jälkikäteen osa on saanut Pääsy Estetty/Rajoitettu ilmoituksia foorumille yrittäessä. Jos ette pääse näistä sivuista läpi, kuten pitäisi, ottakaa yhteyttä sivulla mainittuun osoitteeseen, MunVerkkopalvelun ylläpitoon! Foorumin ylläpito ei asialle valitettavasti voi mitään tällä hetkellä. Yhteyttä asian tiimoilta on kuitenkin otettu Munverkkopalvelun ylläpitoon ja jos uutta tietoa tulee, niin päivittelemme.