Aikakaudet

Mitä menneessä on tapahtunut...Lyhyt katsaus aikakausiin
Monta vuotta on kulunut Cryptin mantereella. Tässä lyhyt katsaus siihen, miten aikakaudet ovat menneet ja mitä milläkin aikakaudella on tapahtunut.

Vanha aika

Tunnetaan myös ajanlaskua edeltävänä aikana. Tällöin Cryptissä ei ollut kuin muutama haltia ja muita taruolentoja. Hallitseva rotu oli lohikäärmeet. Vanhasta ajasta ei tiedetä melkein mitään ja suurin osa siihen aikaan eläneistä on jo kuollut.
Vanha aika kesti yli 5000 vuotta. Sen alkupuolella ei tapahtunut mitään mainittavaa, mutta muutaman viimeisen vuoden aikana käytiin sota peikkojen ja keijujen välillä. Tuolloin haltioita oli jo muita rotuja enemmän.
Kerrotaan että vanhan ajan alkupuolella Cryptissä olisi ollut kukoistava kääpiökaupunki syvällä vuorten uumenissa. Tuota kyseistä kaupunkia ei ole kuitenkaan löydetty koskaan eikä vuoren sisältä ole löytynyt muuta kuin pieniä raunioita. Todellisuudessa Mor -vuorilla ei ole koskaan asunut kokonaista kääpiökansaa, vaan nuo ovat asuttaneet Cryptin pohjoispuolella kohoavia vuoria jo ennen kuin haltiat olivat vallitseva kansa Cryptissä. Kääpiöt kuitenkaan eivät ole korottaneet ääntään sodan suhteen...

1. Aikakausi

Kesti noin 500 vuotta. Noiden vuosien aikana Cryptissä oli vain haltioita ja taruolentoja. Kääpiöt pysyttelivät pohjoisessa, omissa oloissaan.

2. Aikakausi

Kesti 500 vuotta. Cryptissä yhä vain haltioita ja taruolentoja. Haltioiden kulttuuri kasvoi ja kehittyi.

3. Aikakausi, Ensikohtaaminen

Kesti 500 vuotta. Aikakauden loppupuolella ihmiset saapuivat ensimmäistä kertaa Cryptiin, mutta eivät vielä asuttaneet paikkaa. Haltioiden ja ihmisten ensimmäinen kohtaaminen sujui rauhallisissa merkeissä.

4. Aikakausi

Kesti noin 300 vuotta. Alkukaudesta käytiin neuvotteluja ihmisten ja haltioiden välillä, jonka tuloksena ihmiset saivat jäädä asumaan Cryptiin ja rakentaa oman valtakuntansa. Keskivaiheilla aikakautta ihmisten kulttuuri kukoisti ja levisi, mikä ei taas miellyttänyt haltioita, joiden mielestä ihmiset rikkoivat sopimusta jonka mukaan ihmiset pysyttelisivät Cryptin toisena hallitsevana lajina haltioiden varjossa Ihmiset alkoivat käydä koppaviksi ja itsekeskeisiksi, sitä mukaa mitä meren toiselta puolelta saapui asukkaita heidän tuekseen.
Loppu puolella aikakautta käytiin kiivaita keskusteluja ihmisten toiminta tavoista. Sodan tuntu oli jo ilmassa.

5. Aikakausi, Ensimmäinen suuri sota

Kesti noin 50 vuotta. Sodat puhkesivat alkuvaiheessa. Rauhasta yritettiin vielä neuvotella, mutta aikakausi päättyi suureen taisteluun verikentillä. Haltiat hävisivät sodan.
Ihmiset tapasivat kääpiöt pohjoiseen päin laajentaessaan. Kääpiöiden kanssa käytiin alkuunsa muutama yhteenotto, kunnes sovusta alettiin neuvotella. Lopulta kaksi kansaa päätyi solmimaan liiton keskenään.

6. Aikakausi

Kesti noin 50 vuotta. Haltiat katosivat maisemista. Ihmiset jatkoivat eloaan ja laajensivat alueitaan aina vuorten toiselle puolelle asti, tietämättä kuitenkaan että haltiat rakensivat omaa piilopaikkaansa syvällä metsän uumenissa.
Tällä aikakaudella lohikäärmeet tekivät selväksi, ettei heitä saanut laskea haltioiden tai ihmisten puolelle vaan he pysyivät ennemmin puolueettomina. Myös pimeäkansa teki selväksi sen, etteivät ottaneet puolta tässä sodassa.

7. Aikakausi

Kesti 200 vuotta. Elo jatkui ja vasta kauden loppupuolella ihmiset saivat tietää, että Cryptissä oli vielä haltioita. Aluksi näistä kiiri vain huhu, kunnes silloinen haltiakuningas ilmoitti ihmisten kuninkaalle olemassaolonsa. Pitkään ihmiset yrittivät etsiä haltioiden uutta kaupunkia, tuloksetta.

8. Aikakausi, Pimeänpaikan sodat

Kesti noin 100 vuotta. Vihan siemen kylvettiin jälleen kahden rodun välille. Haltiat ilmoittivat etteivät lopettaisi sotimisia, ennen kuin ihmiset olisivat alistuneet takaisin toisen sijan roduksi. Tähän ihmiset eivät suostuneet, joten haltiat antoivat viimeisen lausuntonsa, jonka mukaan nämä jatkaisivat sotaa kunnes ihmiset olisivat joko kuolleet tai häipyneet Cryptistä.
Haltiat yrittivät saada lohikäärmeitä liittymään takaisin riveihinsä, mutta suuret ja ylpeät taruolennot kieltäytyivät. Heidän mielestään haltiat kohtelivat heitä liian alentavasti.
Kahdeksannella aikakaudella ihmisten kuningas julisti jokaisen taruolennon (etenkin haltiat) vihatuksi ja saastaiseksi. Näiden kanssa ei saanut olla tekemisissä ja jokainen taruolento piti tappaa. Haltioista luvattiin palkkioita, suurimman palkkion sai, jos toi vaikutusvaltaisen haltian elävänä kuninkaalle, jotta tältä saataisiin puristaa kaikki tieto irti ennen teloittamista.
Loppu puolella alkoi taruolentojen joukkoteurastus, tuhansia taruolentoja kuoli. Ihmiset yrittivät myös kaataa Pimeänpaikan ja vallata tuon solan itselleen, mutta ennen kuin ihmiset siinä onnistuivat, puuttuivat lohikäärmeet kyseiseen taisteluun. Pimeäpaikka sijaitsee Mor –vuorien välissä, joten lohikäärmeet laskevat tuon kuuluvan myös omiin alueisiinsa. Puolueeton pimeäkansa saa elää rauhassa siellä, mutta puolueelliset, vihamieliset joukot häädetään niin pimeästä paikasta, kuin myös itse Mor -vuorilta.
Vampyyrit ja ihmissudet ottivat myös suuremmassa mittakaavassa yhteen pimeässä paikassa. Jo vuosia jatkunut vihanpito näiden lajien välillä kärjistyi yhteenottoon, joka ei päättynyt kummankaan osapuolen voitoksi.

9. Aikakausi, Toinen suuri sota

Kesti noin 50 vuotta. Tämän aikakauden aikana ihmisten ja haltioiden välit kärjistyivät lopulta siihen pisteeseen, että viidennen aikakauden verilöyly tantereella toistui. Rauhasta yritettiin jälleen kerran neuvotella, mutta haltiat tekivät neuvottelutilaisuudessa harvinaisen selväksi, etteivät aikoneet elää sovussa tämän rodun kanssa. Neuvottelujen päätteeksi haltiat tuhosivat osittain ihmisten kylän länsikujat suuren, alistetun lohikäärmeen avulla. Lohikäärme olisi todennäköisesti polttanut kylän pahemminkin, ellei yksi vanhimmista lohikäärmeistä olisi puuttunut tähän.
Sota puhkesi. Taistelut kestivät monta kuukautta, päättyen lopulta ihmisten kuninkaan kaatumiseen ja ihmisten häviämiseen taistelussa. Haltiat veivät viimein voiton ja ajoivat ihmisten kylän ahtaalle, kunnes ihmiset saivat apua odottamattomalta taholta. Kääpiöt kävivät kunnioittamaan ikivanhaa liittoa ihmisten kanssa ja liittyivät sotaan, vaikeuttaen haltioiden suunnitelmia ajaa ihmiset pois mantereelta.

10. Aikakausi

Tätä aikakautta eletään nyt. Haltiat ovat sodassa niskan päällä, mutta ihmiset ja kääpiöt taistelevat ylimielistä rotua vastaan. Haltiat pystyttivät uuden, kukoistavan kaupungin aroille.


22.3.2015
- TNF siirtyy käyttämään uusien liittymisteen suhteen sähköpostia freebokin lopetettua toimintansa. Uudet liittymisohjeet löydät Liity linkin kautta tästä eteenpäin.

- Vanha vieraskirja siirtyy väliaikaisesti shinybookin palveluun, kunnes parempi keksitään tilalle


16.1.2015
- Linkinvaihto lisätty!!


21.10.2014
- Foorumilta siivoiltu tunnuksia!!
!
- Linkinvaihtoja lisätty!!


24.7.2014
- TNF etsii foorumille lisättyihin kyliin johtajia. Lisää infoa löydät täältä!

- Yksi uusi linkinvaihto listattu! Listausta muutenkin päivitelty ja toimimattomia linkkejä poisteltu. Jos huomaat linkinvaihtosi kadonneen, niin käy siitä huutelemassa vieraskirjassa tai sähköpostilla!


9.6.2014
- Yksi uusi linkinvaihto listattu!
- Foorumi oli tänään aikaisemmin alhaalla, syynä todennäköisesti oli häikkä Munfoorumin foorumipalvelussa. Asiaa seurataan ja pelaajia pyritään informoimoimaan Tnf:n sivuilta käsin, jos ongelmia foorumilla esiintyy jatkossakin!


27.5.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!
- Tnf:n sivuille on tulossa muutoksia myöhemmin!


3.3.2014
- Uusi linkinvaihto listattu!


30.1.2014
- Yksi uusi linkinvaihto! Muutama toimimaton linkki poistettu listauksesta.


25.1.2014
- Vieraskirja ja liittymisvieraskirja nollataan huomenna (26.1.)! Tämä varoituksena kaikille, jotka kirjoihin aikovat kirjoittaa.


23.11.2013
- Kotisivut uusittu

15.11.2013
- Piirustus- ja kirjoituskilpailut nyt käynnissä

5.11.2013
- Uusi (tai no, uusi ja uusi) foorumi nyt Täällä

4.11.2013
- Vanha foorumi on nyt täysin poistunut käytöstä. Odottelemme yhä, että foorumin siirrosta kuuluisi jotain. Uutta foorumia ei kuitenkaan aleta työstämään vielä, mikäli siirrossa ilmeneekin ongelmia. Ylläpidolla on aikaa aikaisintaan keskiviikkona katsella, miten tästä jatketaan. Tällä hetkellä TNFssä ei voi pelata roolipelejä. Kuitenkin, jos pelaajat haluavat pitää yhteyttä, kirjautukaa Tänne väliaikaiselle foorumille!

3.11.2013
- Foorumi joutuu muuttamaan, koska foorumi.info poistuu käytöstä. Yritämme siirtää TNFän uudelle sivustolle kokonaisuudessaan, mutta siirto kestää. Toivottavasti kuitenkin viimeistään huomenna foorumi on siirtynyt ja voimme linkitellä teille uutta foorumia! Mikäli TNFää ei ole saatu siirrettyä huomiseen mennessä, annamme pelaajille linkin väliaikaiselle foorumille, jossa keskustelua/pulinaa voi jatkaa. Kuitenkin, väliaikaisella foorumilla ei voi pelailla, eikä uusien pelaajien kannata sinne kirjautua siinä toivossa.

29.10.2013
- yksi uusi linkinvaihto

13.10.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Kylät - osio tulossa foorumille.

16.9.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

30.8.2013
- Vieraskirjat eivät jostain syystä toimi, odotellaan, josko päivän mittaan alkaisivat toimimaan.
- Yksi uusi linkinvaihto

10.8.2013
- Aimo kasa linkinvaihtoja lisätty! Listausosio päivitetty.

8.7.2013
- Kaksi uutta linkinvaihtoa!

24.6.2013
- Yksi uusi linkinvaihto!
- Foorumia siivoiltu

17.4.2013
- Yksi uusi linkinvaihto

2.4.2013
- Foorumi näyttäisi jälleen toimivan!

29.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumi ei jostain syystä toimi(Internal Server Error), eikä kyllä foorumi.infokaan. Odotellaan, että jotain tapahtuisi.

3.3.2013
- Yksi uusi linkinvaihto
- Foorumia siivoiltu
- Foorumi uudistuksia tulossa

2.1.2013
- Joulukalenteri on päättynyt, voittajaksi selviytyi Harlekiini! Onnea voittajalle!
- Joulu/talvi piirustuskilpailu ja äänestys päättynyt. Voittajaksi selvisi Agna. Toisen paikan vei Lotdown ja kolmanneksi selviytyi Bizara. Onnea voittajille!
- Kaksi uutta linkkiä lisätty linkinvaihtoon!
- Fooruminsiivous käynnistyy lähipäivinä. Tämä koskee myös kuolleiden tunnusten poistelua!

13.12.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty
- Piirustuskilpailu vielä käynnissä. Kilpailu päättyy 21.12.

26.11.2012
- Yksi uusi linkinvaihto lisätty

21.11.2012
- TNF täyttää tänään viisi vuotta! Kiitos kaikille mukana pyörineille pelaajille ja avuksi olleille modeille!

5.11.2012
- Virallinen muutto nyt tehty. Vihdoin. Karttasivusto vielä kesken, valmistuu toivottavasti ennen TNFän syntymäpäivää.
- Linkinvaihtoihin ja listauksiin ilmoitettu muutosta.
- Yhteen uuteen listaukseen laitettu hakemus
- Piispan paikka varattu. Apotin paikka vielä auki

4.11.2012
- Karttasivu vielä kesken, kuitenkin kartta jaettu ja löytyy "kartta" osiosta.
- Harlekiinille kiitos kotisivujen typo metsästyksestä. Ivylle kiitos avusta kuvien ja muuttoilmoitusten suhteen
- Linkit osio päivitetty. Poistettu listalta linkkejä, jotka eivät toimineet. Mikäli huomaat oman linkinvaihto linkkisi kadonneen, ota yhteyttä vieraskirjassa, niin korjataan asia. Myös listaussivut päivitetty ajantasalle.
- Kotisivuja parsittu lisää kasaan

22.10.2012
- TNF sai kotisivutilaa arkku.netistä ja nyt on alkanut suuri muutto freewebsiltä tänne. Osoite muuttuu ja itse roolipelin kotisivuilla tullaan näkemään enemmän materiaalia. Koodaus vielä kesken, joten jos joku onnekas tänne eksyy ennen kuin osoite on annettu julki, niin malttia.
- Foorumilta siivoiltu hiljaisia tunnuksia.
- Foorumin puolella alkanut jouluinen piirustuskilpailu, johon voivat osallistua pelaajat.
- Yhä etsinnässä niin piispa kirkkoon kuin apotti luostariin. Tarkempia ohjeita hahmojen suhteen voit etsiä orvot hahmot osiosta foorumilta tai kysellä yksärillä tai sähköpostilla (löytyy yhteys osiosta) Aksuttarelta